Controller till Must

Controller till Must

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Har du analytisk förmåga och gillar att arbeta med både siffror och verksamhetsstyrning? Must Planeringsavdelning söker nu en controller som vill vara med och bidra till Försvarsmaktens tillväxt. Arbetet som controller innebär att du är en nyckelspelare i att utveckla övergripande metoder och verktyg för styrning och uppföljning av verksamhet och ekonomi. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten
Must är en organisation som ingår i Försvarsmaktens högkvarter. Must agerar främst på strategisk nivå, vilket innebär att vi primärt stödjer regeringen, Regeringskansliet och Försvarsmaktens centrala ledning. Planeringsavdelningen vid Must stab stödjer chefen för Must med att inrikta och samordna utvecklingen av såväl Must som underrättelse- och säkerhetstjänsten i övriga Försvarsmakten, samt att genomföra övergripande planerings- och uppföljningsuppgifter. Avdelningen består av flera sektioner med såväl militära som civila medarbetare som har blandade kompetenser inom till exempel koncept och policy, organisations- och materielutveckling, ekonomi- och verksamhetsstyrning, kompetensförsörjning och forskning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tillsammans med andra kollegor kommer du att arbeta med hela ekonomistyrningskedjan från planering, budgetering, prognoser, uppföljning, analyser till återrapportering. Tillsammans med teamet kommer du också att få möjlighet att bygga upp nya rutiner och utveckla verksamheten för att säkerställa effektiv processer för ekonomistyrning och verksamhetsplanering. Rollen innefattar både självständigt arbete men även att arbeta i team.

Kvalifikationer
  • Akademisk examen med inriktning mot ekonomi, alternativt motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant för befattningen
  • Minst 3 års arbetslivserfarenhet av att ha arbetat som controller eller med motsvarande arbetsuppgifter
  • God analytisk förmåga
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i svenskt tal och skrift
Meriterande
  • Erfarenhet av arbete som controller inom statlig förvaltning
  • Erfarenhet att driva utvecklingsarbete kring arbetssätt, rutiner och funktioner
  • Mycket goda kunskaper i Excel
Personliga egenskaper
För att du ska trivas hos oss tror vi att det är viktigt att du har en öppenhet för nya perspektiv, lätt för att samarbeta, är säkerhetsmedveten och känner stort ansvar för arbetsuppgift och resultat. Du har förmågan att självständigt hantera dina arbetsuppgifter, prioritera då så krävs samt fatta beslut inom ramen för ditt ansvarsområde. Du har även förmåga att se helheten och kan utifrån ekonomiska underlag se samband och dra slutsatser samt ge förslag på åtgärder för hur vi kan bidra till en god ekonomisk hushållning inom organisationen.

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

Övrigt
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänsten kräver arbete på plats och det finns därmed mycket begränsad möjlighet till arbete på distans.

Frågor om rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se Vänligen ange "Controller till Must Stab" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-04-04. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 4 apr 2023 (12 dagar kvar)