Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Civil samordnare vid avdelningen för civil- militär samverkan

Operationsledningens avdelning för samverkan och rustningskontroll, OPS J9, är en avdelning inom Operationsstaben.

Vikariatet gäller i 12 månader från 2023-04-25, där det i perioden kan bli aktuellt med att med likartade arbetsuppgifter stödja annan avdelning inom Operationsledningen beroende på när ordinarie befattningshavare återkommer. Förlängning kan också bli aktuellt.

Tjänsten innebär krav på säkerhetsprövning och registerkontroll.

Avdelningen:
OPS J9 huvudsakliga arbetsuppgifter rör sig kring civil-militär samverkan vid planering, genomförande och uppföljning av operationer och insatser samt dito inom Försvarsmaktens rustningskontrollverksamhet.

Arbetsuppgifter:
Samordnarens uppgift är att effektivisera och hantera avdelningens administration. Arbetet inkluderar administrativa uppgifter inom normal statsförvaltning, men även motsvarande uppgifter och verksamhet kopplat till militära operationer och insatser.

Rollen är varierande och ställer krav på flexibilitet och prestigelöshet. Din viktigaste uppgift är stödja avdelningen med administrativt stöd i syfte att avdelningen gemensamt ska kunna nå uppställda mål.

I arbetsuppgifterna ingår att administrera olika ärenden, vidareutveckla rutiner, sammanställa underlag, inhämta information, ha kontakt med nationella myndigheter och i vissa fall internationella organ m.m. Vi ser gärna att du har god och bred erfarenhet av denna typ av arbetsuppgifter vid andra myndigheter eller bolag. Du ska även kunna uppdatera och bidra till utveckling av gemensamma samarbetsytor m.m. i våra interna och externa datasystem.

På sikt kan arbetet innebära ett ökat ansvar i att representera och företräda avdelningen såväl internt som externt, där ett visst projektledningsansvar kan uppstå.

Personliga egenskaper:
Du ska ha ett lugnt och säkert uppträdande, kunna kommunicera, motivera och vara en del i en gemensam utveckling av civil- militär förmåga inom Operationsledningen, där din förmåga att stödja och ge administrativ service till avdelningen präglas av vilja och entusiasm.

Vi förväntar oss vidare ett starkt engagemang för Försvarsmaktens verksamhet där du ser att du är en del i vår gemensamma verksamhet. Du har vidare en bred social kompetens och kan balansera olika myndighetskulturer och myndighetsstrukturer. Du är resultatorienterad, förstår behov av struktur, och som på ett flexibelt sätt kan hitta en dynamik i varierande arbetsuppgifter.

Det är viktigt att du kan företräda Försvarsmaktens värdegrund. Stresstålighet samt förmåga att hantera förändringar är goda egenskaper.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Kvalifikationer:
  • Lägst gymnasial utbildning alt. mycket väl vitsordad praktisk erfarenhet
  • Några års erfarenhet av motsvarande arbete inom myndighetssverige eller större organisation
  • Du har goda kunskaper i tal och skrift i såväl svenska som engelska
  • God administrativ datavana
Meriterande:
  • Kunskap om Försvarsmakten och Högkvarteret
  • Kunskap om följande system är meriterande: SAP (PRIO), FM övriga administrativa system så som t.ex. VIDAR
  • Körkort lägst klass B
Övrigt:
Civilanställd, tidsbegränsat anställd på vikariat. Arbetstiden är normalt dagtid, men kommer periodvis innefatta såväl kvälls- som helgarbete.
Placering: Stockholm.

Kontaktuppgifter: Dick Börjesson, Chef för samverkanssektionen vid J9, 073-329 41 87 eller Ulrika Svärd, Samordnare på samverkanssektionen vid J9, 076-619 28 08. Vi frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-generalist Sandra Rosén Larsson 072-580 04 90. Båda nås via växeln 08-788 75 00.

Fackliga representanter:
Försvarsförbundet, OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
SEKO HKV Lise-Lotte Larsson
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-03. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
03 apr. 2023 (6 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare