Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Chefssekreterare Försvarsstabens Stödenhet

Ansök nu
Om Tjänsten

Vill du utvecklas på ett professionellt och personligt plan samtidigt som du gör skillnad för andra? Vill du testa dina egna gränser samt vara med och bevara Sveriges? Vill du ingå i Försvarsstaben och vara med och påverka Försvarsmaktens framtid? Vi står inför den största tillväxten vi gjort på decennier - därför söker vi dig som vill vara med och bidra till ett starkare försvar och delar vår övertygelse att Sverige är ett land värt att försvara.

Du kommer att arbeta på stabssektionen i Försvarsstabens Stödenhet, som är en del av försvarsstaben i Försvarsmaktens högkvarter. Försvarsstaben stödjer överbefälhavaren med att handlägga och bereda ärenden på militärstrategisk nivå, samt säkerställer att beslut som fattas av myndighetens ledning genomförs, följs upp och återredovisas. Försvarsstaben ansvarar även för att omsätta regeringens styrning av Försvarsmakten till strategiska planer och för att inrikta försvarsgrens- och stridskraftschefer. Vidare har Försvarsstaben ett övergripande ansvar för att samordna infrastruktur- och materielförsörjning.

Stabssektionen utgör enhetschefens berednings- och beslutsstödsorgan. Chefssekreteraren utgör tillsammans med FST STÖD MA chefsstödet, med uppgift att skapa förutsättningar för cheferna. Chefssekreteraren stödjer även stabschefen och chefsgruppen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som chefssekreterare är du en nyckelperson i stödet till cheferna. Vi söker dig som har erfarenhet av att ge chefsstöd. För att lyckas med dina arbetsuppgifter behöver du ha lätt för att förstå verksamhetens krav för att snabbt kunna sätta dig in de olika behov av stöd och underlag som detta medför för enhetschefen och ställföreträdaren. Du kommer bland annat arbeta med att säkerställa beredningar inför möten och föredragningar, hantera dokument och andra underlag inför chefernas möten och ansvara för reseplanering, transporter samt kalendersynkronisering.

Du kommer även arbeta med:
 • Ärendehantering och ärendeuppföljning i flera olika ledningsstödssystem.
 • Expeditionstjänst, inkluderande Vidarstöd och upprättande av skrivelser.
 • Stöd till långsiktig planering, koordinering och genomförande av verksamhet.
 • Stöd med beställningar, logistik och koordinering vid seminarier, möten och resor.
 • Upprättandet av skrivelser och protokoll i samband med interna och externa möten.
 • Inköp och beställning av varor och produkter.
KRAV
Kvalifikationer
 • Godkänd examen från treårigt gymnasium
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Goda kunskaper i engelska
 • God datorvana och mycket goda kunskaper i MS Office
 • Körkort B
Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i ditt arbete behöver du vara en lagspelare samtidigt som du kan ta självständigt ansvar för dina uppgifter. Du är en god organisatör med hög samarbetsförmåga och stor förmåga att växla mellan korta tidsförhållanden och långsiktigt arbete. För att trivas hos oss behöver du vara resultat- och lösningsinriktad med hög servicevilja - vi arbetar tillsammans med stor prestigelöshet för att lösa våra uppgifter. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Mångårig och aktuell erfarenhet från likartade befattningar
 • Mångårig erfarenhet som anställd i försvarsmakten
 • Flerårig arbetserfarenhet av att självständigt skriva direktiv, PM, skrivelser, direktiv och liknande dokument i offentlig verksamhet
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmaktens olika stödsystem som Emilia, PRIO och Vidar '
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. Befattningen är en civil anställning.
Sysselsättningsgrad: 100 %/heltid.
Arbetsort: Stockholm.
Individuell lönesättning tillämpas.
Resor i tjänsten förekommer i viss mån.
Tillträdesdatum: Snarast/enligt överenskommelse. Tillträde förutsätter godkänd säkerhetsprövning.

Upplysningar om befattningen och rekrytering
Förfrågningar kan göras till rekryterande chef, SC FST STÖD Niclas Magnusson, 070-555 54 38.

Fackliga företrädare:
SACO, Camilla Robertsson
SEKO, Lise-Lotte Larsson
OFR/S, Kjell Tetzlaff
OFR/O, Arne Nilsson

Samtliga nås via nås via växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-29

Till ansökan ska bifogas CV och ett personligt brev där du motiverar varför du söker just denna tjänst.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
29 sep. 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare