Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Chef till upphandlingssektionen vid must

Publiceringsdatum
13 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?
Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten

Must interna upphandlingssektion söker en chef med stort intresse för att stödja en komplex verksamhet med högt säkerhetstänk. Sektionen har i uppgift att, genom upphandling och inköp, tillhandahålla varor och tjänster till Must olika verksamhetsdelar. Sektionen är garant för att inköp sker enligt gällande regelverk. Sektionen ingår i ekonomistödsavdelningen och består av inköpare och upphandlare.

I sektionens arbete ingår att granska och skapa avtal, löpande avtalsförvaltning samt genomföra avrop mot befintliga avtal. Vidare verkar sektionen som stöd gentemot chefer och medarbetare inom Must avseende upphandlings- och avtalsfrågor. Sektionen tecknar avtal såväl med nationella som internationella leverantörer. Annonsering av upphandlingar genomförs av Försvarsmaktens centrala inköpsenhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som chef leder och samordnar du verksamheten vid upphandlingssektionen, vilket innefattar verksamhetsplanering, personal- och budgetansvar. I arbetet ingår också ett delegerat ansvar för det systematiska arbetsmiljöarbetet för sektionen samt rekrytering. Du kommer även att vara ett avlastande stöd för avdelningschefen i diverse ärenden samt ingå i avdelningens ledningsgrupp.

Du ansvarar för att inköpsverksamheten utförs enligt gällande regelverk samt kommer att, tillsammans med medarbetaren inom upphandlingssektionen, vara ett stöd till verksamheten i upphandlings- och inköpsfrågor. Rollen kommer att innefatta att leda det fortsatta utvecklingsarbetet med att strukturera och organisera inköps- och upphandlingsområdet och förbättra processerna för att skapa en effektiv inköps- och upphandlingsverksamhet där verksamhetens behov tillgodoses över tid.

Kvalifikationer
  • Akademisk examen med exempelvis inriktning på juridik, ekonomi, logistik, inköp, teknik eller yrkesutbildning med kommersiell inriktning kombinerat med arbetslivserfarenhet alternativt relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Dokumenterad flerårig chefserfarenhet
  • Dokumenterad erfarenhet av inköp och upphandlingar baserade på Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS)
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
Meriterande
  • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten eller annan myndighet inom Totalförsvaret
  • God erfarenhet av förbättringsarbete och att driva förändring
Personliga egenskaper

Som person har du ledarförmåga, är drivande och arbetar strukturerat och metodiskt. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt, ett stort engagemang och stark vilja att bidra till utveckling. Samarbetsförmåga och förmåga att skapa goda relationer och nätverk blir avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen. Du har gott omdöme och förmåga att bedriva arbetet med hög grad av integritet. Du har en hög kommunikativ förmåga med hög tillit i ditt ledarskap och drivs av att inspirera dina medarbetare till goda resultat.

För att du ska trivas hos oss är det är viktigt att du är säkerhetsmedveten och känner stort ansvar för arbetsuppgift och resultat. Du har förmågan att självständigt hantera dina arbetsuppgifter, prioritera då så krävs samt fatta beslut inom ramen för ditt ansvarsområde. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om sex månader
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Stockholm

För upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kontakta: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv "Chef Upphandlingssektionen" i ämnesraden.

Fackliga företrädare

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-12-11. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via

jobb.forsvarsmakten.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 dec. 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu
http://www.forsvarsmakten.se/sv/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Haninge
Data & IT
Företagslogga
Luleå
Säkerhet & Skydd
Företagslogga
Arboga
Data & IT
Företagslogga

Liknande Jobb