Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Avdelningschef OF3 till Transportplaneringsavdelningen

Om enheten

Försvarsmaktens tranportsenhet med Försvarsmaktens transportkontor vid FMLOG söker nu chef för transportplaneringsavdelningen. Försvarsmaktens logistik (FMLOG) ansvarar för Logistikstöd till förband, skolor och centra inom Försvarsmakten (FM), nationellt och internationellt. I FMLOG ingår bland annat transportenheten med försvarsmaktens Transportkontor med funktionsledningsansvar för transporttjänsten inom FMLOG samt med uppgift att koordinera genomförandet av försvarsmaktens strategiska och operativa transporter av såväl personal, materiel som hela förband. Transporter kan ske såväl som flygtransport, sjötransport, landsvägs- och järnvägstransporter, såväl inom som utom riket.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsleda underställd civil- och militär personal. Transportplanera för understödda förband och enheter i samband med övning och insats samt övriga förnödenhetstransporter. Planera och handlägga beställningar av luft-, sjö-, järnvägs- och landtransporter. Planera, leda och samordna utnyttjandet av militära transportresurser. Avropa transporter genom de multinationella transportsamarbeten Sverige deltar i och/eller från civila leverantörer. Genomföra transportutbildning av personal vid understödda förband. Planera, dokumentera och följa upp transportverksamhet i såväl Försvarsmaktens egna IT-system, samt i system som används i samband med multinationell logistikplanering. Delta i nationell försvarsplanering rörande transporttjänst.

Krav Kvalifikationer
 • OF3
 • God förmåga att leda personal
 • God förmåga att bedriva genomförandeverksamhet parallellt med planering
 • God förmåga och erfarenhet av förändringsarbete
 • Goda kunskaper i att driva försvarsplanering
 • Hög förmåga till att självständigt bedriva utvecklingen inom egen verksamhet
 • God kunskaper i engelska i tal och skrift
 • Körkort B
Personliga egenskaper
Du har för att lyckas i tjänsten ett naturligt och inkluderade ledarskap samt en utpräglad servicekänsla. Vidare är du strukturerad med en hög grad av noggrannhet i ditt utförande av uppgifter. Du arbetar lika bra självständigt som i grupp och har en hög initiativförmåga. Då avdelningen kan få nya uppdrag med kort varsel behöver du ha flexibilitet till att kunna ställa om till nya arbetsuppgifter och prioritera.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Meriterande
 • Tidigare arbetslivserfarenhet inom transporttjänst på stabsnivå.
 • Erfarenhet av försvarsmaktsplanering på HKV.
 • Erfarenhet av arbete med internationella insatser genom tjänstgöring och i stödet mot insatser från Sverige.
 • Arbetsutförande som operatör i LOGFAS, främst ADAMS, EVE och CORSOM.
 • Kunskapen om FM materiel och regelverk inom logistikområdet.
 • Kunskaper i SWECCIS och ISUS
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare militär befattning OF3
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
FMLOG Transportenheten enhetschef Övlt. Peter Rönnlund.
Fackliga företrädare:
SACO Pia Wennerholm
SEKO Eva-Britt Steen
OFR/O Torbjörn Bäckman
OFR/S Håkan Antonsson
Samtliga kontakter nås via växeln på telefon: 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 apr. 2023 (5 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare