Hoppa till innehåll
FMV logotyp

Porjektledare Försvarets Telenät

Ansök nu

Har du några års erfarenhet av projektledning i tekniska projekt? Är du strukturerad, prestationsinriktad och brinner för att arbeta i team? Vill du medverka vid anskaffning av materiel som är av stor betydelse för Försvarsmakten?
Då är detta en spännande utmaning för dig!

Om arbetet som Projektledare inom Försvarets Telenät
Som projektledare kommer du att leda och/eller arbeta i ett eller flera projekt. Du driver projektets alla delar från analys av kundbehov, till driftsättning och förvaltning. Utöver detta kommer du att ta ansvar för att omvandla kundens funktionella behov till tekniska och kommersiella krav inför anskaffning av system och systemintegration inom området anläggning och anläggningsmateriel, exempelvis antennbärare, generering och omriktarsystem.
I rollen som Projektledare ska du även omvärldsbevaka, omhänderta tekniska styrningar från Leds systemledningsavdelning och ansvara för att den slutliga produkten får det utförandet kunden efterfrågar.
Detta är en mycket operativ roll där du kommer vara den som håller ihop projekten ute på plats vilket även innefattar mast- och tornarbete. Utbildning för klättring i master bistås från FMV (Försvarets Materielverk).
I tjänsten ansvarar du för att skapa goda samarbeten och relationer med Försvarsmakten, Försvarets Materielverk, Fortifikationsverket och leverantörer. Du kommer få möjligheten att arbeta med både engagerade och drivna kollegor som varje dag lär och inspirerar varandra. Resor såväl inom Sverige som utomlands förekommer i arbetet.

Vi söker dig som
Du är civil- eller högskoleingenjör eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som FMV bedömer värdefull för tjänsten.
Du har några års yrkeserfarenhet av att projektleda flera projektmedarbetare, för tjänsten, med relevant teknisk inriktning. Du kommer ta ansvar för att verksamhetens funktionella behov översätts till tekniska och kommersiella krav inför anskaffning / Upphandling och vidmakthållande / förvaltande av system. För att trivas i rollen så behöver du vara bekväm och erfaren vid förhandlingar. Vidare är det meriterande av projektarbete med insyn i transmission- och eller nätverkssystem och dess integration i fasta anläggningar.
Det är meriterande om du har erfarenhet av Försvarets eller publika telenät med förståelse om dess koppling till nätverkssystem. På daglig basis är du en erfaren och van användare av Officepaketet.
Som person är du prestations- och målorienterad. Du sätter upp mål och planerar, organiserar samt prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. För dig är det viktigt att arbeta på tills projekt är avslutat eller önskvärt resultat är uppnått. Vidare är du analytisk och arbetar bra med komplexa frågor samt kommer ofta med nytänkande idéer gällande arbetssätt som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.
Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.
Då rollen innefattar ett flertal kontaktytor så är det viktigt att du samarbetar med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.
Tjänsten kräver att du har B-körkort.

Om oss
Verksamhetsområdet Ledningssystemmateriel har som uppgift att anskaffa materiel och system för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem. Vår huvudsakliga uppgift omfattar teknisk design, upphandling och Life Cycle Management av ledningssystem.
Enheten Nät är en del av verksamhetsområdet Ledningssystem och ansvarar för produktion, leverans och vidmakthållande av integrerade telekommunikationssystem. Nät ger även ledningsstöd till Försvarsmakten genom analys av telekonfliktrisker från civila installationer.
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Du kommer att bli del av ett kompetenstungt och engagerat team, som tycker att det är viktigt att ha roligt på arbetet.
Vi behöver nu förstärka bemanningen inom Försvarets Telenät (FTN) med inriktning anläggningar med ytterligare projektledare. Nätet är ett modernt landsomfattande telenät som används för att överföra ljud, text, bild och data. Det är utformat utgående ifrån de speciella krav som försvaret ställer på ett skadetåligt nät för telekommunikationer. kunderna är främst förband inom mark- sjö och luftstridskrafterna.

FMV - Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision "Rätt materiel för ett starkare försvar" ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson , OFR/S Pia Edström , OFR/O Arne Molander och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).
Vid frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig kontakta Linda Josefsson på telefon 0736-847707
Vid frågor om tjänsten kontakta Gert Burgstaller på mail Gert.Burgstaller02@fmv.se
#LI-Onsite
Sista ansökningsdag är 2023-06-02.

Välkommen med din ansökan.
FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 juni 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare