Hoppa till innehåll
FMV logotyp

Driven Applikationsspecialist

Ansök nu

Är du applikationsspecialist eller har en liknande roll med erfarenhet och kunskap av system/applikationer? Är du den nyfikna personen som gillar utmaningar? Har du viljan och förmågan att ständigt lära nytt och vara med att utveckla oss och dig själv? Vill du arbeta med en avancerad teknik i en organisation som är i stor tillväxt och med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som Applikationsspecialist innebär att tillsammans med FMV:s projektledare och ett utvecklarteam arbeta med ett projekt som ansvarar för vidareutveckling och förvaltning av programvaran RSF (ResursledningsStöd för Främre insatsledning). Programvaran används inom Försvarsmakten och stödjer de främre insatsförbanden inom logistikområdet och funktionerna teknisk tjänst i materielunderhåll, förnödenhetsförsörjning, beställningar, leveranser samt logistikledning.
Projektet leds övergripande av FMV-personal och genomförs med upphandlade resurser för systemutveckling. Arbetet bedrivs i samarbete med andra projekt inom FMV och tillsammans med Försvarsmaktens intressenter, beställare och slutanvändare. Utvecklingsarbetet bedrivs agilt och förändringsförslag och vidareutveckling planeras in i sprintar. Då programvaran kommer att driftsättas i fler ledningssystem/målmiljöer hos Försvarsmakten inom de närmaste åren så har projektet uppgiften att stödja vid fortsatt driftsättning och testning av programvaran.
Som applikationsspecialist arbetar du med flertal arbetsuppgifter där du stöder verksamhetens användare, samlar in krav och bidrar till att vidareutveckling sker för bästa funktionalitet och verksamhetsstöd.
Tjänsten är placerad i Stockholm

Vi söker dig som
Är applikationsspecialist eller har en liknande roll med erfarenhet och kunskap av system/applikationer som hanterar logistik, beställningar och leveranser. Vi söker dig som har som lägst utbildning på högskolenivå inom relevant område med inriktning mot IT eller har motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt.
En förutsättning för att lyckas i rollen är intresse och erfarenhet att lära sig ny programvara och nya system, erfarenhet av testning av programvara samt erfarenhet av att arbeta inom större organisationer. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av att genomföra utbildningar och dokumentationserfarenhet. Det är också en fördel om du har kunskap om SAP, kravhantering och erfarenhet från Försvarsmakten. För att lyckas i rollen behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift samt Officepaketet och goda kunskaper i engelska både i tal och skrift.
I rollen som Applikationsspecialist kommer du att skapa kontakter och underhålla relationer både inom och utanför organisationen. En förutsättning för att lyckas i rollen är således att du har god samarbetsförmåga och att du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Arbetet kräver även att du på ett självständigt och strukturerat sätt planerar, prioriterar och strukturerar upp dina arbets- och angreppsätt samt att du tar initiativ och sätter i gång aktiviteter för att uppnå resultat. Du bör även ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och snabbt kunna ändra synsätt och förhållningssätt och se möjligheterna i förändringar. Du behöver vara kommunikativ, välformulerad och engagerad i enskilda möten och små och stora grupper. Det är viktigt att du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter, samt att du påminner och följer upp.
Din förmåga att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden samt visa omdöme vid uttalanden och att du kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar kommer att vara en förutsättning för att lyckas i rollen.

Om oss
Välkommen till Försvarets materielverk! Vi befinner oss just nu i en spännande tid med en stor tillväxt. Som myndighet inom försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi söker därför efter dig, som tillsammans med avdelningens medarbetare och våra samarbetspartners, vill bidra till att göra Sverige och världen säkrare.
Infrastrukturstaben ansvarar för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltning av IT-system. Infrastrukturstaben arbetar för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera, genomföra och följa upp IT-verksamheten inom FMV.
Avdelningen för IT Utveckling och Förvaltning söker nu en Applikationsspecialist.

FMV - Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision "Rätt materiel för ett starkare försvar" ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Jan Lundborg på jan.lundborg@fmv.se
Vid frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta rekryteringskonsult på Adecco Linda Josefsson på linda.josefsson@adecco.se eller på 0736-847707

Sista ansökningsdag är 2023-05-31

Välkommen med din ansökan.
FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 maj 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare