Hoppa till innehåll
FCG AB logotyp

Senior redovisningsekonom till FCG

Ansök nu
Är du en redovisningsekonom som trivs med att arbeta i team och drivs av relationer och service? Vill du vara med på en spännande tillväxtresa på ett bolag med stark kultur? Då kan tjänsten som redovisningsekonom till innovativa och engagerade FCG vara något för dig!

Vad kan FCG erbjuda dig?
FCG är en av de ledande nordiska aktörerna inom rådgivning till den finansiella sektorn med över 450 framstående specialister och konsulter inom området. Här finns en kultur som präglas av engagemang och driv och en stark laganda. Nu vill FCG Fonder AB stärka sitt team med en kvalificerad redovisningsekonom som vill vara med på deras fortsatta tillväxtresa.

Som redovisningsekonom i FCG Fonder AB kommer du att ha ett nära samarbete med CFO och övriga som sköter redovisningen för alla fonder. Du kommer även ha nära kontakt med finansteamet på FCG som består av 10 personer.

Huvudsakliga uppgifter:
  • Löpande bokföring och avstämningar
  • Kund- och leverantörsreskontra
  • Fondredovisning
  • Kundfakturering
  • Utläggsredovisning
  • Moms och skattehantering
  • Månads- och årsbokslut
  • Löpande process- och rutinutveckling
  • Medverka och driva olika projekt samt att utveckla användandet av diverse system
  • Löpande kontakt/samarbete med olika avdelningar inom bolagen
Du rapporterar till CFO och tjänsten är belägen i FCG:s fina lokaler på Östermalmstorg.

Vem letar vi efter?
Vi tror att du har flera års erfarenhet som redovisningsekonom samt är självständig i månadsbokslut. Du har god kunskap i Excel och är systemintresserad, har du erfarenhet av FA Solutions är det ett plus. Vi ser även att du har ett intresse av att arbeta med förbättrings- och förändringsprojekt samt har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet från att ha jobbat inom konsult- och/eller finansbranschen, med stora flöden samt fondredovisning.

Du är som person ansvarsfull och trygg i dig själv samt trivs i en miljö som genomsyras av prestigelöshet och engagemang. För att lyckas i rollen är du en lagspelare som trivs du med många kontaktytor och är naturligt service-minded. Du är vidare en lösningsorienterad person som självklart är noggrann och strukturerad.

Har vi väckt din nyfikenhet?
I denna rekrytering samarbetar FCG med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du mycket välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Allskog, elin.allskog@mpya.se eller Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan. Varmt välkommen att söka!
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 sep. 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

FCG is a leading governance, risk and compliance powerhouse, offering best-in-class services and tech solutions to the European industry. Since 2008, we have combined regulatory, security, technological and risk management expertise to advise and challenge the industry with leading edge insights and experience.

We help you navigate a changing and complex regulatory environment, supporting you in every step from analysis and advice to implementation and outsourcing.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare