Bolagsjurist till FAR

Bolagsjurist till FAR

Arbetsbeskrivning

Är du jurist med intresse för att hantera avtal men som även har ett intresse för att lämna rådgivning och utreda rättsfrågor? Då kan detta jobb vara något för dig!

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att tillsammans med FAR:s chefsjurist säkerställa att FAR följer gällande lagar och regler. Detta innebär att du bl.a. kommer att få hantera koncernens avtal, stötta säljavdelningen vid förhandling av avtal men även följa rättsutvecklingen inom de områden som berör koncernens verksamhet. Utöver det kommer du att arbete med att stötta våra medlemmar i medlemsrådgivning genom att tolka, förklara samt ge stöd och råd utifrån gällande lagstiftning inom främst associationsrätt och dataskyddsförordningen. Du kan även komma att få möjligheten att delta i olika utredningar, svara på remisser och kommunicera med olika externa organisationer och myndigheter. Arbetet är varierande och du får snabbt stort eget ansvar.

Vem är du

Vi söker dig som har en jur.kand. examen med cirka 2 års arbetslivserfarenhet. Du ska ha goda kunskaper inom avtalsrätt och associationsrätt men kunskap om dataskyddsförordningen eller ett intresse för de frågorna ses som särskilt meriterande. Det är positivt om du har kunskaper inom grundläggande ekonomi och redovisning. Notarietjänstgöring är meriterande.

Du är analytisk, noggrann och har lätt att ta till dig ny information. Du har lätt att knyta kontakter och bygga nätverk. Du gillar att ta egna initiativ och har en utpräglad servicekänsla. Du har mycket god förmåga att utrycka dig såväl skriftligt som muntligt både på svenska och på engelska.

Tjänsten förutsätter goda kunskaper i både svenska och engelska.

Du erbjuds

Ett intressant arbete i en organisation med högt i tak och trevliga, kompetenta kollegor.
Vidare får du stort ansvar och möjligheter att påverka dina arbetsuppgifter.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, på Jurek Law, Ulriikka Järnefelt telefon 0766 33 14 40. Sök gärna tjänsten snarast då urval och intervjuer hålles löpande. Du söker tjänsten via vår hemsida, www.jurek.se

Vision och uppdrag

FAR ska vara en framtidsinriktad aktör som förknippas med kvalitet, kompetens, engagemang, värdeskapande och som bidrar till en hållbar utveckling för näringsliv och samhälle.

FAR:s vision är att vara till nytta för näringsliv och samhälle

Värdegrund:
* FAR ska skapa förtroende i näringsliv i samhälle FAR har engagemang för medlemmarnas sak FAR skapar värde för sina medlemmar, sina kunder och därmed för näringsliv och samhälle.

FAR:s uppdrag är:
  • Vi klargör god yrkessed
  • Vi paketerar och förmedlar kunskap
  • Vi driver opinionsbildning
Läs gärna mer här: https://www.far.se

På FAR värdesätter vi mångfald. Mångfald för oss är alla de egenskaper som gör människor unika. Vi välkomnar därför alla sökande oavsett kön, ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, social tillhörighet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning, familjeförhållanden och utbildning.
Mer info
Kontaktperson Ulriikka Järnefelt
Telefon 0766-33 14 40
Email Mejla Ulriikka Järnefelt
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Affärsjuridik, Bolagsjurist
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 19 feb 2023 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!