Hoppa till innehåll
FAR-NYA logotyp

Redovisningsansvarig till FAR

Lockas du av rollen som Redovisningsansvarig i en mindre organisation där du får vara nära verksamheten och ta ansvar för uppföljning, budget och prognos? Vill du arbeta i en branschorganisation med mycket gott rykte och bra kultur?

Som redovisningsansvarig på FAR arbetar du i en bred och varierande roll med kvalificerad redovisning och rapportering. Ekonomiavdelningen är ett team på tre personer och du samarbetar tätt med ekonomichefen och ansvarar självständigt för redovisningen av FAR. Du hjälper också tre verksamhetsområden i budget- och prognosarbetet vilket innebär många olika kontaktytor. Du rapporterar till ekonomichefen och tjänsten är placerad på FAR:s kontor i centrala Stockholm.


Arbetsuppgifter:
* Övergripande redovisningsansvar
* Månads-, kvartals-, och årsbokslut för tre verksamhetsområden och staber
* Årsredovisning för koncernen och dotterbolaget
* Moms och skatt
* Deklarationer och rapportering till Skatteverket
* Budget- och prognos för tre verksamhetsområden och staber
* Processutveckling inom organisationen
* Rapportering av förändringar/avvikelser av löner till extern löneredovisningsbyrå
* Ta fram rapporter, förbereda och genomföra presentationer
* Utmana, coacha och utbilda verksamheten i affärsmässiga ekonomiska frågor

Kvalifikationer och erfarenhet:
Du har högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har minst 3 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och kan arbeta självständigt. Utöver detta har du erfarenhet av skatt och moms samt av att upprätta årsredovisningar. Du är en van användare av ekonomi-, budget-och prognossystem samt Excel och är villig att lära dig och utvecklas inom olika processer. Du har också goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.

FAR använder Capego som bokslutsprogram, Visma Business (ekonomisystem) och Insight Bizview (budget- och prognossystem).

Personliga egenskaper:
Tjänsten passar dig som vill jobba med redovisning och rapportering, är noggrann, ansvarsfull och strukturerad. För att trivas i rollen är du troligtvis en person som är positiv och som vill jobba tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor för att nå gemensamma mål. Du drivs av att förbättra och effektivisera processer.


Vad vi erbjuder:
FAR har en god arbetskultur och månar om sina anställda. FAR:s moderna kontor är placerat i centrala Stockholm och anställda arbetar hybridbaserat med en normal arbetstid på 7,5 timme/dag (sommartid 6,5 timme). Anställda lyder under kollektivavtal och har pensionsavsättningar samt förmåner som friskvård, massage och företagshälsovård. Utöver detta ges stora möjligheter att gå FAR:s egna utbildningar vid behov.

Om Far
FAR har 46 anställda och har varit verksamma sedan 1923 och i år fyller FAR 100 år!
FAR är en branschorganisation med cirka 5 000 medlemmar och cirka 1 000 anslutna medlemsföretag. FAR är också ett av Sveriges största privata utbildningsföretag inom ekonomi och har den ledande informationstjänsten inom ekonomiområdet, FAR Online.

FAR samlar Sveriges ledande experter inom revision, redovisning, skatt och hållbarhet. FAR auktoriserar redovisningskonsulter, lönekonsulter och skatterådgivare och utövar kvalitetskontroll över dessa. FAR hjälper branschen att göra nytta för näringsliv och samhälle. Uppdraget från medlemmarna är att klargöra god yrkessed, paketera och förmedla kunskap samt att driva opinionsbildning. För mer information besök www.far.se

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
14 apr. 2023 (14 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare