Hoppa till innehåll
EQonomy logotyp

Business Controller till start-up inom IoT hos ledande finansiell grupp

Ansök nu
Om möjligheten

Bolaget är ett techbolag verksamt inom en av Sveriges ledande finansiella grupper med uppdrag att etablera ett nytt koncept och erbjudande med bas i IoT-tekniken. Bolagets ägarstruktur och uppdrag ger stabilitet och långsiktighet i kombination med en hög grad av entreprenörskap- och startupkultur. Den finansiella sektorn är under stor teknikdriven omvandling, och det bolag som nu söker en Business Controller är en central del i gruppens strategi för att hantera och dra fördel av denna förändring. Bolaget och dess verksamhet utgör gruppens största satsning på åtminstone 30 år, och med det följer en nödvändighet att tänka nytt, agera fritt men strukturerat - med hög energi.

Bolaget har som syfte att med senaste teknik inom IoT-området som bas skapa ett nytt digitalt gränssnitt med kund och utveckla en ny affär, produkter och erbjudanden baserade på datadrivna insikter från detta gränssnitt.

Om rollen

I rollen som Business Controller kommer du under ledning av CFO vara med och bygga upp en modern, datadriven finance-avdelning och utveckla dess förmågor allt eftersom verksamheten växer. Du kommer att vara samordnande och kvalitetssäkrande för den outsourcade redovisningen och lönehanteringen och du kommer att vara delaktig i implementationen av affärs- och BI-system.

Du skapar och underhåller strukturen för uppföljning och analys inom bolaget både kopplat till det finansiella resultatet men också inom affär och logistik. Tillsammans med verksamheten är du med och tar fram samt följer upp olika KPI:er. Du är en nyckelspelare i bolagets utveckling och i takt med att verksamheten växer kommer både komplexiteten och storleken på ditt ansvarsområde att öka.

Rollen är varierad och bred och det krävs att du är beredd att kavla upp ärmarna och hugga i där det behövs. En del av ditt arbete är kopplat till bolagets affär men du kommer också stötta andra bolag inom bolagsgruppen och hur ni tillsammans kan jobba framåt på bästa sätt. I din roll jobbar du nära olika chefer i organisationen samt med produktutvecklare, dataanalytics-teamet och inköp/logistik vilket ställer krav på mycket god samarbetsförmåga. Din roll innefattar även:
  • Bistå vid analys och uppföljning av försäljning och produktlönsamhet
  • Delaktighet i att bygga olika typer av business case
Om dig

Vi söker dig med en grundläggande förståelse för redovisning och några års erfarenhet som Business Controller. Du har erfarenhet av att analysera och följa upp affärsverksamheten, gärna från ett Saas-bolag eller bolag inom e-commerce. Vidare söker vi dig som tidigare jobbat med kalkyler och räknat på exempelvis produktlönsamhet samt har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande relevant område.

Du är en person som tycker det är roligt och utmanande att processer och rutiner inte finns på plats och du gillar att kavla upp ärmarna och hugga i där det behövs.

Du är en van användare i Excel, Powerpoint samt Power BI. Har du erfarenhet från olika affärssystem samt har varit delaktig i systemimplementationer är det meriterande. Rollen kräver mycket goda kunskaper i engelska såväl som svenska i tal och skrift.

För att bli framgångsrik i rollen söker vi dig som är:
  • En person med högt EQ och stark förmåga att arbeta med, och entusiasmera andra
  • Modig, nyfiken och starkt driv att skapa eller bidra till ny affär och nya möjligheter
  • Hög analytisk förmåga med god förståelse för affärslogik
  • Datadriven och initiativtagande
  • Förmåga att självständigt kunna driva och leverera inom ditt eget ansvarsområde
Om anställningen

Du kommer till en energifylld arbetsplats med en varm och omtänksam kultur med generösa förmåner. Kontoret är placerat i fina nyrenoverade lokaler i centrala Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100%).

Har vi väckt ditt intresse?

Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor, vi tar inte emot ansökningar via mejl. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jonatan Lundberg via jonatan.lundberg@eqonomy.se.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 sep. 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

EQonomy är ett affärsområde inom Wise Professionals av och för affärsnära ekonomer. Här finner man specialister på rekrytering och konsultuthyrning inom ekonomi och finans som tillsätter bland annat ekonomichefer, controllers eller redovisningsekonomer.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare