Hoppa till innehåll

Business Controller till Scandinavian Service Partner (SSP)

Om rollen
I denna roll kommer du att bistå SSP Sveriges finansdirektör, verkställande direktör och dess ledningsgrupp med finansiell planering och analys. Dessutom innebär rollen kontinuerlig finansiell rapportering till bolagets nordiska CFO och andra aktörer i företaget.

I ekonomiteamet finns ytterligare en Business Controller att arbeta och utveckla verksamheten tillsammans med. I rollen som Business Controller kommer du även utveckla nya analysmetoder och verktyg för att optimera bolagets databas ytterligare och bidra till bästa möjliga beslutsunderlag för SSP:s ledningsgrupp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar bland annat:
 • Daglig, veckovis och månatlig finansiell & KPI-rapportering
 • Ekonomisk planering (budget och prognos)
 • Resultatanalys, inklusive analys av försäljning, kostnader och lager
 • Stötta utvecklingen av BI-rapportering
 • Säkerställa att system stödjer korrekt rapportering och att rapporterna är effektiva och korrekta
 • Nära samarbete med IT-avdelningen för att utveckla och förbättra system
Om dig
Vi söker dig med en relevant universitetsutbildning inom ekonomiområdet. Du är van att hantera och analysera stora datamängder och har mycket goda egenskaper i Excel. Vi söker dig med ungefär 4-8 års tidigare erfarenhet som Business Controller. Rollen är fokuserade på analys och ekonomisk planering men du behöver även en god förståelse för bokslut och det finansiella. Vi söker dig som älskar att jobba med stora datamängder och med erfarenhet från transaktionsrika bolag. Tidigare erfarenhet från retailbranschen är meriterande. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska muntligen såväl som skriftligen. På grund av säkerhetsreglerna på flygplatsen måste du vara ostraffad och klara en säkerhetsprövning.

Som person är du kommunikativ, driven och initiativtagande. Du är analytiskt lagd samtidigt som du trivs i en verksamhetsnära roll där du jobbar med många olika intressenter. Du är strukturerad och med en god förmåga att planera och driva ditt eget arbete framåt.

Vad SSP erbjuderSom Business Controller på SSP erbjuds du en ansvarstagande roll från dag ett och ges möjlighet att arbeta inom alla områden på avdelningen. Du kommer att rapportera till finansdirektören, samtidigt som du också arbetar nära det nordiska finansteamet.

Övriga förmåner som du erbjuds är:
 • Goda karriärmöjligheter inom ett stort och internationellt företag
 • Aktiesparprogram/incitamentsprogram
 • Rabatt på Arlanda Express/flygbuss
 • Generösa personalrabatter på våra egna enheter för dig och ditt sällskap
 • Parkeringsmöjlighet
 • Friskvårdsbidrag och rabatterade träningsmöjligheter
 • Kompetensutveckling genom SSP Academy
 • En dynamisk arbetsplats där ingen dag är den andra lik
Inom SSP prioriterar vi mångfald och inkludering. Vi är en arbetsgivare för lika rättigheter och möjligheter och vi vill engagera alla våra medarbetare så att de känner sig uppskattade och motiverade. Vi står för mångfald, främjar inkludering och säkerställer jämlikhet. Vi respekterar och skyddar mänskliga rättigheter och förhindrar diskriminering och vi påverkar våra samhällen positivt. Vi uppmuntrar och välkomnaransökningar från ett brett spektrum av kandidater oavsett bakgrund, kön, ras, religiös övertygelse, funktionshinder, sexuell identitet och läggning eller ålder.

Om SSP
SSP är ett bolag i stark expansion med en spännande utveckling, fantastiska medarbetare och en positiv kultur. SSP driver nästan 60 enheter över Sveriges flygplatser, järnvägsstationer och andra stora resecentrum. Globalt är SSP verksamma i över 35 länder över hela världen. SSP:s portfölj är omfattande med mer än 500 internationella, nationella, lokala samt specialvarumärken och inkluderar välkända koncept som Jureskogs, Bastard Burgers, Starbucks, Taco Bar och Burger King samt SSP:s egna varumärken som exempelvis Barino och Ritazza.

Har vi fångat ditt intresse?
I den här rekryteringen samarbetar SSP med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor. Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen därför kan vi inte ta emot din ansökan via mail hur gärna vi än vill.

Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vi jobbar med löpande urval och kan komma att tillsätta tjänsten före sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Steenstrup via karin.steenstrup@wise.se eller Jonatan Lundberg via jonatan.lundberg@eqonomy.se.

Varmt välkommen att söka!
EQonomy logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
03 dec. 2023 (4 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

EQonomy är ett affärsområde inom Wise Professionals av och för affärsnära ekonomer. Här finner man specialister på rekrytering och konsultuthyrning inom ekonomi och finans som tillsätter bland annat ekonomichefer, controllers eller redovisningsekonomer.

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb