Hoppa till innehåll
Ansök nu
Vill du bli en del av ett tekniskt storföretag med över 88 000 anställda världen över? Drivs du av att hjälpa kunder med deras tekniska utmaningar och vill arbeta på ett marknadsledande globalt företag? Vill du ansvara för några av Emersons största konton inom automotive? Drivs du av att leverera kundanpassade lösningar inom automation? Då kan tjänsten som Key Account Manager på Emerson i Stockholm vara något för dig!

Om Emerson
”Emerson är en global ledare inom automationsteknik och mjukvara. Genom vår djupa domänexpertis och arv av felfritt utförande, hjälper Emerson kunder inom kritiska branscher som biovetenskap, energi, kraft och förnybara energikällor, kemisk och avancerad fabriksautomation fungera mer hållbart samtidigt som produktivitet, energisäkerhet och tillförlitlighet förbättras.”

Om tjänsten som Key Account Manager
Som Key Account Manager kommer du att ha en nyckelfunktion och ansvara för några av Emersons största konton inom automotive. Du kommer att driva befintliga och nya dialoger framåt för att underhålla och utveckla Emersons affär och projekt. Du kommer arbeta med att sälja projektbaserat, vilket betyder att säljcyklarna varierar från några månader till år. Du besvarar RFQ:s med business cases utifrån ett ekonomiskt såväl som tekniskt perspektiv för att vinna förtroendet ute hos kund och initierar därefter utvecklingen av lösningar och produkter internt med kollegor i Sverige och utomlands.

I regel arbetar du med 3 parallella projekt under offertfas, utvecklingsfas och industrialiseringsfas. Vidare är du tillgänglig för löpande support, trouble-shooting och förhandlingar i den löpande affären. Du är drivande i dialogen med interna och externa stakeholders i samtliga delar för att utveckla såväl kundrelationen som kontots värde för Emerson. Dialogerna hanteras främst digitalt eller över telefon, men fysiska besök såväl hos kund som på Emersons kontor förekommer. Teknikmässigt jobbar du framför allt mot pneumatiska styrda lösningar inom drivlinor och system såsom ventiler och mekaniska ställdon.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Kontoansvar för ett av Emersons största konton inom automotive.
  • Skapa och presentera affärsförslag för kund för att påvisa och leverera maximalt värde.
  • Koordinera lösningar och supportera kring utveckling och projektleverans i samverkan med externa och interna stakeholders.
Om dig
Vi söker dig som har en teknisk eftergymnasial utbildning, önskvärt inom mekatronik eller har arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av teknisk försäljning, fördelaktigt gentemot nyckelkonton. Du besitter en förståelse för utvecklingsprocesserna inom automotive och har en stark vilja att utveckla dina kunskaper inom Emersons produkter och lösningar. Du är en fena på att bygga relationer och har gedigen erfarenhet av att stärka och utveckla affärer.
För att lyckas i tjänsten behöver du besitta god datorvana och behärska svenska så väl som engelska flytande i tal och skrift. Vidare söker vi dig som är en affärsmässig person som har skinn på näsan som har lätt för att ta ett holistiskt perspektiv samt har en god strukturell förmåga. Vidare ser vi att du ansvarstagande och din kommunikativa förmåga möjliggör för dig att bygga och förvalta långsiktiga relationer.

Viktigt för tjänsten är:
  • Teknisk utbildningsbakgrund, fördelaktigt inom mekatronik och/eller arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig
  • Erfarenhet av fordonsbranschens utvecklingsprocesser. Exempelvis har du tidigare jobbat mot personbil- eller bussbranschen.
  • Erfarenhet av teknisk försäljning, fördelaktigt gentemot nyckelkonton.
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift.
  • God datorvana.
  • B-körkort.
  • Ansvarstagande och affärsmässig person med skinn på näsan med en god strukturell förmåga samt mycket god kommunikativ förmåga.

Emersons erbjudande
Emerson är amerikanskägda och ett av USA:s största företag. Med detta finns goda utvecklingsmöjligheter och karriärvägar i både Sverige så väl som internationellt. Som Key Account Manager på Emerson har du även tillgång till en unik support bestående av tekniska branschexperter som du kan bolla idéer med och utveckla ditt nätverk. Vidare kommer du att få kontoansvar för ett av Emersons största konton inom automotive. Emerson erbjuder förmånsbil, bonuspaket, friskvårdsbidrag och subventionerad lunch i personalrestaurangen. Som anställd på Emerson tar du också del av deras ett attraktivt förmånspaket vilket bland annat innefattar karriärrådgivning.

Övrigt
Start: Omgående eller enligt överenskommelse.
Omfattning: 100%, heltid.
Placering: Stockholm.
Lön: Marknadsmässig fast lön plus bonus.

Låter rollen som Key Account Manager till Emerson intressant? Urvalet kommer att påbörjas vecka 32 men skicka ändå in din ansökan redan idag. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!
 
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 sep. 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare