Projektledare Vision 2030

Projektledare Vision 2030

Vi är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du? Hos oss blir du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen!

Om vision 2030 och nätstationsutrullningen

Vision 2030 är ett digitaliserings- och automatiserings program som Asset Management and Operations driver inom låg och mellanspänningsnätet i Stockholm. Programmet syftar till att öka tillgängligheten och effektiviteten i energisystemet för att etablera en säker och stabil elförsörjning för våra kunder, Ellevio och samhällets energiomställning. Detta bl.a. genom att delprojektet Nätstationsrollout installerar kontrollutrustning i ungefär 2000 befintliga nätstationer i Stockholms distributionsnät. En andel av nätstationerna ska tillåta fjärrstyrning vilket möjliggörs genom eftermontage av RTU och motormanöverdon.

Nu söker en projektledare till gruppen Nätstationsrollout inom Vision 2030.

Om rollen som Projektledare

Som projektledare är du ledande i hela utförandefasen och är därför ansvarig att leveranser sker med rätt kvalitet, enligt tidplan och budgeterad kostnad.

Du kommer bl.a. självständigt, ledande och stödjande arbeta med:
 • Delta i planering inför projektstart.
 • Säkerställa att entreprenad är redo för uppstart.
 • Säkerställa att strategiskt material är beställt och finns tillgängligt i tid för aktuellt projekt.
 • Ansvarig för att entreprenör levererar enligt förväntad tidplan, kvalitet, budget, miljöfrågor, säkerhet och hälsa och en mycket viktig del i det arbetet är fältbesök.
 • Ansvarar för att relationshandlingsunderlag lämnas in i tid och säkerställer att dessa granskas.
 • Bokar och deltar i revisioner och besiktningar.
 • Ansvarig för att projekt anskaffningsvärderas, stängs och överlämnas till förvaltning.
 • Säkerställer att miljöfrågor säkerhet och hälsa efterlevs.
I ditt arbete kommer du i bl.a. att samarbeta med entreprenör, OT avdelning, driftplanerare och supply chain manager och Sustainability funktionen. Utöver det krävs ett samarbete med tekniska experter, konstruktörer, hållbarhet och externa parter som utför revisioner och besiktningar.

Om dig

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. För att trivas och komma till din rätt i denna roll behöver du ha ett strukturerat arbetssätt och en god förmåga att kunna prioritera och planera. Du har ett lösningsorienterat tillvägagångssätt och har lätt för att samarbeta med andra. Du är också trygg i din yrkesroll och kan ta tuffa beslut när det så krävs. Du verkar för att förbättra processer och arbetssätt kopplat till projektledning. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Vi söker dig som:
 • Har en ingenjörsutbildning inom elkraft alternativt motsvarande kompetens från tidigare arbetslivserfarenhet.
 • Har tidigare erfarenhet av ledande roller
Det är meriterande om du har:
 • arbetat med ditributionsnät en spänningsnivå på 1-24 kV.
 • erfarenhet och kunskap av elkraft fjärrstyrning, automation, tele/datakommunikation
 • erfarenhet av projektledning, arbetsledning eller liknande arbete,
 • delaktigt i utrullningsprojekt
 • kunskaper i AB/ABT och AMA el.
Vilka är vi?

Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Vi är glada för att en stor del av våra anställda gör karriär internt. Här kan du möta några av våra medarbetare: https://www.ellevio.se/om-ellevio/karriar/mot-vara-medarbetare/

Våra värderingar; pålitlighet, engagemang och utveckling fungerar som vår kompass och vägleder oss i vår dagliga verksamhet, i varje möte och samtal, i enkla och svåra situationer. Mångfald och inkludering är en förutsättning för att vi ska lyckas med att nå våra mål. Vi ser olikheter som en tillgång och därför arbetar vi aktivt med att öka mångfalden bland våra medarbetare.

Vårt erbjudande till dig

Här kan du läsa om vårt erbjudande till våra medarbetare: https://www.ellevio.se/om-ellevio/karriar/erbjudande-medarbetare/
Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Kristoffer Opitz på kristoffer.opitz@ellevio.se eller på tel. 070 865 67 41 eller vår rekryterare Pauline Karlsson på pauline.karlsson@ellevio.se eller på tel. 070 283 49 90. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt - skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 3/2 2023. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.
Mer info
Kontaktperson Kristoffer Opitz
Telefon 070 865 67 41
Email Mejla Kristoffer Opitz
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ellevio.se/
Sista ansökningsdag 3 feb 2023 (6 dagar kvar)