Hoppa till innehåll
Elekta logotyp

Treasury Dealer till Stockholm

Ansök nu

Arbetar du idag som Treasury Dealer med valutor på en större treasury-avdelning eller är du valutahandlare på bank och vill vara med på Elektas fortsatta utveckling? Vill du med ditt stora finansiella marknadsintresse vara med och bidra på denna internationella koncerns resa? Elekta AB rekryterar en Treasury Dealer till sin Group Treasury-funktion. Denna tjänst är placerad på Elektas huvudkontor i centrala Stockholm och kommer rapportera till Group Treasurer.

Group Treasury ansvarar för Elektas finansiella risker, främst valutariskerna då Elekta genom sin internationella verksamhet är exponerad mot utländsk valuta, men även till viss del ränterisk och motpartsrisker som uppstår från skuldportföljen och investeringar i koncernens likviditet. Treasury dealern ansvarar för allt valutautförande, internbanken, koncernintern utlåning samt stöd till koncernens olika affärssektorer.


Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Treasury Dealer:

* Riskhantering i utländsk valuta
– Analysera koncernens valutaexponering och genomföra valutatransaktioner Rapportera om valutaexponering, valutasäkring och marknadsutveckling

* Likviditet och skuldhantering
– Analysera koncernens ränteexponering och genomföra räntesäkringstransaktioner
– Hantera koncernens likviditet och de dagliga skuldtransaktionerna
– Rapportera om likviditets-, skuld- och ränterisker

* Hantering av bankrelationer
– Stödja Group Treasurers interaktion med banken

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en akademisk examen eller motsvarande inom företagsekonomi eller finansiering och som har ett stort intresse för den finansiella marknaden och makromiljön. Du har viss arbetslivserfarenhet från ovan beskrivna områden, och du har god kunskap om hur valutamarknaden fungerar då du har handlat valuta. Helst kommer du från en annan finansbolagsmiljö eller en finansiell institution. I denna roll får du god användning av dina utmärkta kunskaper i Excel och om du kan programmera i Excel är det meriterande. Du har utmärkt kommunikationsförmåga på engelska, med förmåga att kommunicera tydligt både muntligt och skriftligt.

Personliga egenskaper:
Du är ansvarstagande, mycket analytisk och du arbetar strukturerat. Ditt arbetssätt är lösningsorienterat och med din höga integritet och noggrannhet når du framgång i denna roll. Du är lyhörd i din kommunikation och trivs med att arbeta i en entreprenörsorganisation med stor geografisk spridning.

Placeringsort: Stockholm

Om företaget:
Elekta är stolta över att vara den ledande innovatören av utrustning och mjukvara som används för att förbättra, förlänga och rädda livet på människor med cancer och hjärnsjukdomar. Våra avancerade, effektiva lösningar skapas i samarbete med kunder och mer än 6 000 sjukhus världen över förlitar sig på Elektas teknik. Våra portföljer med behandlingslösningar och onkologiinformatik är utformade för att förbättra leveransen av strålterapi, strålkirurgi och brachyterapi och för att driva kostnadseffektivitet i kliniska arbetsflöden. Elekta sysselsätter 4 500 personer runt om i världen. Elekta har sitt huvudkontor i Stockholm och är noterat på NASDAQ Stockholm. www.elekta.com

Vad erbjuder företaget dig?
Du får här möjligheten att bli en del av ett trevligt, samarbetsorienterat team, där syftet med allt arbete som görs är att hjälpa kliniker att förbättra patienternas liv. Denna genomprofessionella koncern har en entreprenöriell ådra, och grundaren är fortfarande den största ägaren varför det kan upplevas som familjeägt även om det är börsnoterat.

På Elekta är vi stolta över att kunna säga att vi lever efter våra värderingar:
* Vi arbetar som ett team: det betyder att vi letar efter en lagspelare - och laget är 4 500 starka. Naturligtvis kommer du inte att interagera med alla dina kollegor, men du kommer att kunna bära bollen inom din grupp.
* Vi gör som vi säger: våra kunder måste lita på dig lika mycket som de litar på våra lösningar - det finns inget utrymme för tomma löften inom cancervården.
* Vi fortsätter att tänka framåt: Elektas historia och framgång har byggts på människor som förvandlar dagens utmaningar till morgondagens lösningar. Vi hoppas att du är den här typen av person.

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar Elekta med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Ulrika Wallerman 070-166 08 60. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 nov. 2023 (44 dagar kvar)
Ansök nu

Fler från samma arbetsgivare