Hoppa till innehåll
El & Marinteknik i Stockholm AB logotyp

Senior Konstruktör / Automationsingenjör

Nu finns chansen att arbeta som Senior Konstruktör i en av Sveriges vackraste miljöer - El & Marinteknik söker fler duktiga konstruktörer till Nya Djurgårdsvarvet i Stockholm!

El & marinteknik är ett expanderande företag som grundades 2009 och är idag en av Sveriges ledande aktörer inom marin elteknik, elektrifiering av kommersiell sjöfart och el-service. Vi utgår från våra sjönära lokaler på Nya Djurgårdsvarvet i Stockholm där vi utvecklar och bygger system för styr, regler, övervakning, framdrift i fartyg samt batterikraft och automation för sprinklersystem i fastigheter.

Vem söker vi?
Nu söker vi en kunnig och mångsidig konstruktör inom automation som tycker det är spännande med fartyg, innovativa lösningar och som trivs med att ge bra kundservice. Rollen innebär konstruktion, dokumentation, tillverkning och installation av olika automationslösningar mot både den kommersiella sjöfarten och mot industrin. Våra system sträcker sig från små och stora plc-baserade svagströmsanläggningar till kraftfördelningscentraler och HVDC-system för elektrifiering av fartyg.

För att passa hos oss är du en skicklig problemlösare som har ett genuint intresse av el och automation. Du trivs med variation i arbetet och närhet till produkten. Att hålla flera bollar i luften samtidigt och att dagligen ställas inför nya utmaningar som kräver snabba beslut och bra lösningar är kul! Eftersom vi arbetar nära våra kunder är det viktigt att du trivs med att ge bra support och alltid går ett extra steg för att hjälpa kunden.

Detta krävs för att kunna leverera i denna roll:
 • Konstruktörsutbildning / Ingenjörsutbildning
 • Svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort
 • Arbetslivserfarenhet som automationskonstruktör / Elkonstruktör
 • Goda kunskaper inom el-cad program
 • Erfarenhet av PLC baserade system, gärna WAGO

Detta kommer att underlätta för att kunna leverera i denna roll:
 • Erfarenhet av HVDC system
 • Konstruktioner med AC-Bus / DC-bus / AC/DC bus
 • Erfarenhet från nyproduktion / underhållsproduktion för fartyg
 • Ett driv att hitta egna lösningar och kundanpassa system
 • Att på ett framgångsrikt sätt kunna leverera i sin roll i en projektgrupp

Vad erbjuder vi?
Från en härlig arbetsmiljö vid vattnet på Djurgården arbetar vi, ett mångfasetterat team med stort driv för att ta fram och bygga de bästa möjliga lösningarna för våra kunder. All systemutveckling och produktion sker in-house och kontakten mellan konstruktion och verkstad är mycket nära. Vi erbjuder en näst intill oändlig möjlighet till kompetensutveckling och har kontaktyta mot det mesta man kommer över inom automation. I ett litet team är flexibiliteten a och o. I praktiken innebär det att ingen dag är lik den andra. Ofta rycker vi in och hjälper varandra så gott det går. Det innebär också att du som konstruktör kan förväntas hugga tag i vissa praktiska moment.

Din ansökan
Stämmer beskrivningen ovan in på dig? Då kan vi erbjuda dig ett roligt och utmanande arbete i en av Sveriges vackraste miljöer med ett kunnigt och trevligt team som hjälper och stöttar varandra - ett företag i elektrifieringens framkant!

Välkommen att mejla din ansökan till info@elmarin.se
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
05 nov. 2023 (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

El & Marinteknik är ett företag beläget på Nya Djurgårdsvarvet i Stockholm. Vi har funnits sedan 2004 och är idag en ledande leverantör till Stockholms sjöfart. Våra kunder består till största del av väletablerade företag och rederier inom sjöfart- och fartygsbranschen samt industrin.

Liknande jobb