Hoppa till innehåll
Din Bil_sa logotyp

Din Bil Sverige söker en Senior Redovisningsekonom till Group Reporting

Publiceringsdatum
13 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en fena på regelverken K3 och IFRS och vet hur man omsätter dessa i praktiken? Då är detta rollen för dig! Här kommer du vara en del av ett litet team som kommer jobba med lite mer komplexa frågor inom redovisning.

Din Bil söker en Senior Redovisningsekonom till avdelningen Group Reporting och Accounting som är ett team bestående av två kollegor idag, varav en är din närmsta chef. Du kommer agera bollplank till olika motparter i organisationen i frågor kopplat till regelverken IFRS och K3 men även olika typer av skattefrågor. Andra mer operativa arbetsuppgifter i denna roll kommer vara att ansvara för egna delar av rapporteringen till huvudkontoret i Österrike och implementera nya redovisningsstandards. Här kommer du sitta i fina lokaler i Hammarby Sjöstad med möjlighet till hybridlösning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Veckoplanering och årsvis planering med gruppen och säkerställa att flöden instruktioner och tidplan hålls
  • Delaktig i den legala rapportering (ÅR och skatt, revisorer) samt rapportering till koncern (IFRS)
  • Är delaktig i att planera och säkerställa och kvalitetssäkra vid behov underlag till koncernrapporteringen, arbete och utveckling med Ekonomihandboken

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande, kunnig inom regelverken K3 och IFRS och som lätt kan omvandla dessa till praktisk tillämpning. Vidare behöver du vara erfaren inom skattefrågor och besitta god systemvana samt ett stort intresse för system. Troligtvis har du jobbat med kvalificerad redovisning i ca 5 år på ett stort bolag alternativt kommer du från en revisionsbyrå där du har med dig kunskapen om regelverken (skillnad mellan K3 och IFRS). Eftersom teamet rapporterar in till moderbolaget enligt IFRS behöver du också förstå grunderna i koncernrapportering. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper:
För att lyckas i rollen behöver du ha en positiv inställning och vara stresstålig, här har vi relativt tajta deadlines. Vidare så behöver du besitta en förmåga att prioritera, arbeta proaktivt och ha en god känsla för ordning och reda. Eftersom du i din roll kommer ha ett stort kontaktnät inom koncernen, krävs det att du är duktig på att kommunicera och kan agera lösningsorienterat.

Vad erbjuder företaget dig?
Din Bil Gruppen har drygt sextio olika anläggningar i regionerna Stockholm, Göteborg, västra Skåne och Gävleborg-Dalarna. Till följd av detta skapas ständigt nya möjligheter till spännande uppdrag för drivna medarbetare. Genom interna rekryteringar och utbildningar, såväl inom Din Bil Gruppen som inom Volkswagenkoncernen, har du goda möjligheter att utvecklas. Volkswagenkoncernen finns i hela världen, vilket även öppnar möjligheter för en internationell karriär.

Hos Din Bil får du tryggheten av att vara en del i ett stort företag med kollektivavtal i en kultur präglad av Driv, Integritet och Hållbarhet. De erbjuder sina medarbetare en mängd förmåner, bland annat uppskattade personalrabatter och ett generöst friskvårdsbidrag då de värnar om sina anställdas hälsa.

Placeringsort: Hammarby Sjöstad

Om företaget
Din Bil Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Porsche Holding GmbH. Din Bil representerar varumärkena Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Skoda, Audi, Seat och Porsche på de svenska storstadsmarknaderna. Vi har 2 450 anställda, finns på 60 platser och omsätter 21 miljarder SEK. Här kan du läsa mer: https://www.dinbil.se/

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Charlotte Ekenstam073-637 01 89 och Marie Edström Barter 070-509 94 14. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Undvik känsliga personuppgifter som civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning i din ansökan.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Din Bil_sa logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 jan. 2024 (34 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande Jobb