Hoppa till innehåll
Dibberny logotyp

Ekonomichef till Dibber, Stockholm

Ansök nu

Dibber är en av Nordens största förskole- och skolaktörer med hög tillväxt i flera länder. Vi söker nu en erfaren och professionell ekonomichef att leda vår ekonomifunktion i Dibber Sverige. Denna position kommer att spela en nyckelroll i organisationens tillväxt och långsiktiga ekonomiska utveckling. Här får du chansen att arbeta som affärsnära ekonomichef i en organisation som brinner för att få världens viktigaste värden att växa. Ekonomichefen kommer att samarbeta med övriga i ledningsgruppen och controllers för att analysera verksamhetens finanser och utveckla ekonomistyrningen för att proaktivt hantera avvikelser och nå uppsatta mål. Rollen rapporterar till svenska VD och leder ett team med två controllers. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Helenelund, Sollentuna.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:
* Övergripande ansvar för ekonomifunktionen och ekonomiprocesser
* Kontakter med redovisningsbyrå, bank, försäkringsbolag, revisorer och juridiska rådgivare
* Ansvar för ekonomirapportering, såsom budget, prognoser, månadsutfall och årsbokslut
* Upprättande av årsredovisningar och deklarationer för de legala enheterna i Sverige
* Analys av olika KPI:er
* Ekonomistyrning genom analys, uppföljning och utveckling av verksamheten
* Kalkylering samt framtagning av beslutsunderlag
* Arbeta med vidareutveckling, förbättring och effektivisering av processer och verktyg för rapportering och uppföljning
* Personalansvar för två controllers
* Ledningsgruppsarbete
* Arbeta nära ledning i strategiska frågor, affärsplan, agera bollplank till VD

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med gedigen redovisningsbakgrund. Du har minst 5 års erfarenhet inom finansiell ledning och är van vid ledningsgruppsarbete. Du kan med god kvalitet arbeta med flera projekt parallellt. Erfarenhet från att ha arbetat i personalintensiv bransch och genomfört företagsförvärv är meriterande för rollen.

Personliga egenskaper:
För att vara framgångsrik i rollen som ekonomichef hos Dibber krävs det att du är analytisk, noggrann och har ett strukturerat arbetssätt. Du uppfattas som lösningsorienterad och engagerad och jobbar gärna verksamhetsnära. Som person är du nyfiken och vågar utmana både processer och verksamhetens chefer för att bidra till nya arbetssätt. Övrigt som är viktigt för rollen är att du är självständig och ansvarstagande, men också en prestigelös lagspelare som trivs att arbeta tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Det är viktigt att kunna hantera högt som lågt och på ett positivt, lättsamt sätt hantera ad-hoc-uppgifter.

Vi erbjuder:
* En nyckelroll i ett expansivt bolag med stort hjärta för barn och pedagogisk verksamhet, där du nu får chansen att påverka med frihet under ansvar
* Ett bolag med starka ägare med ambitioner att växa, men alltid med fokus på respekt, engagemang och kreativitet
* En självständig roll med ett team med kompetenta ekonomikollegor i Sverige och internationellt

Om Dibber
Dibber är en del av en utbildningskoncern som driver förskolor och skolor på flera ställen i världen utan vinstintresse. Dibber arbetar för att utveckla och driva de bästa förskolorna och skolorna, där barn känner sig värdefulla, föräldrarna upplever trygghet och medarbetarna får alla förutsättningar för att göra ett bra jobb. Dibbers vision är att vi vill få ”världens viktigaste värden att växa”, alltså våra barn och elever.

På sikt vill Dibber bli den ledande aktören i Europa och pågående etablering i Sverige är en del av den visionen. I Sverige är Dibber en koncern som bedriver drygt 100 förskolor och skolor i ca 25 bolag.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
27 juni 2023 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare