Financial Controller

Financial Controller

Är du en person med stark erfarenhet av kvalificerad redovisning och/eller revision som är intresserad av att axla rollen som Financial Controller – med ansvar för Devysers internationella dotterbolag där du som person är driven, prestigelös och ansvarstagande? Då är du den vi söker!

Om Devyser
Devyser är ett börsnoterat, globalt bolag med bas i Stockholm, som utvecklar, tillverkar och säljer kit för genetisk testning till laboratorier i över 45 länder. Produkterna används för komplex DNA-testning inom onkologi, transplantationsuppföljning och ärftliga sjukdomar. Devyser har sedan starten 2004 satt patienten i fokus, och är pionjärer när det kommer till klinisk diagnostik. Devysers produkter revolutionerar marknaden genom effektivisering av testprocessen, som möjliggör snabbare diagnos med hög precision, skräddarsydd cancerbehandling samt tidig uppföljning av transplanterade patienter. Devyser genomför nu en spännande internationell tillväxtresa med många intressanta projekt där ekonomifunktionen har en nyckelroll.

Din roll som Financial Controller
I rollen som Financial Controller ansvarar du för Devysers dotterbolag när det kommer till den ekonomiska uppföljningen. Här har du stora möjligheter att påverka hur man ska arbeta framåt, driva processer samt sätta strukturer. Du ansvarar därefter för uppföljning av processer, säkerställer implementering och följer upp företagspolicys samt genomför diverse administrativa uppgifter relaterade till dotterbolagen. Vidare ansvarar du för övervakning och samordning inom bokföringen av dotterbolagens finansiella transaktioner med lokala revisionsbyråer, granskar månadsbokslut samt upprättar likviditetsprognoser. Därav ansvarar du för att säkerställa att dotterbolagen följer gruppens redovisningsprinciper. Utöver detta arbetar du löpande med att stötta ekonomifunktionen i de svenska bolagen i olika dagliga aktiviteter och projekt, bland annat med löpande redovisning.
Rollen innefattar, men är ej exkluderad till:
 • Övervaka och samordna bokföringen av dotterbolagens finansiella transaktioner i samarbete med lokala revisionsbyråer
 • Granska månadsbokslut för dotterbolag och förklara avvikelser
 • Upprätta likviditetsprognos för dotterbolag
 • Dokumentera och optimera interna kontroller för dotterbolag
 • Säkerställa implementering av företagspolicys och deras uppföljning
 • Stötta beredning och granskning av dotterbolagens budgetar och prognoser
 • Diverse administrativa uppgifter relaterade till dotterbolag
 • Stötta redovisningsteamet med dagliga uppgifter, betalningar och journalanteckningar
Dina kvalifikationer
 • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi
 • Minimum 3 års erfarenhet av kvalificerad redovisning alternativt annan relevant för rollen
 • Goda kunskaper inom K3
 • Erfarenhet av internationella regelverk är starkt meriterande
 • Erfarenhet av att vara drivande/deltagande i olika projekt är starkt meriterande
För att lyckas i rollen är du som person driven, ansvarstagande och pragmatisk. Du har en hög uppskattning för att arbeta ad hoc i snabbrörliga miljöer, där det krävs ett stort engagemang och prestigelöshet. Vidare har du som person en mycket god kommunikativ förmåga, är en lagspelare och uppskattar att ha flera bollar i luften. Slutligen har du ett starkt intresse och nyfikenhet för controlling.

Vad Devyser erbjuder dig
Devysers värderingar genomsyrar både deras visioner och mål, vilket också är basen för deras företagskultur. På Devyser erbjuds en miljö där din utveckling och innovation uppmuntras. Ditt team består av dedikerade personer med expertis inom sina områden. Du är en del av något större.  

Övrigt
Start: Omgående alternativt enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Plats: Stockholm, Hägersten
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Financial Controller till Devyser intressant? Urvalet sker löpande tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!
 
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 24 mars 2023 (51 dagar kvar)