Hoppa till innehåll
Deloitte logotyp

Juniora Ingenjörer och ekonomer - Strategy

Ansök nu

Deloitte Consulting är organiserade utifrån flera områden med tillhörande team för att möta våra klienters behov. Totalt består Consuting av fem olika portföljer: Strategy, Analytics and M&A (SAMA), Customer & Marketing, Business Operations, Human Capital, och Enterprise Technology & Performance. Vi som arbetar i SAMA tillhör två olika team, Strategy and Business Design, även kallat Monitor, och Mergers & Aquisition (M&A).

SAMA söker nya medarbetare främst med start i augusti 2024, men i undantagsfall även med start i januari 2024. 

Strategy & Business Design (Monitor Deloitte)

Monitor Deloitte är Deloitte Consultings multinationella strategirådgivning och stödjer högsta ledningen inom stora organisationer och företag världen över. Vi stödjer våra klienter i att framtidssäkra sina verksamheter genom att möjliggöra, skapa och accelerera tillväxtstrategier. Vi uppfinner, lanserar och skalar banbrytande affärsverksamheter tillsammans med de mest inflytelserika företagen i Norden. Monitor Deloitte i Sverige består av cirka 30 medarbetare som primärt arbetar med följande tjänsteerbjudanden:

 • Innovation & Ventures: Skapa nya affärsmodeller för innovativ och disruptiv tillväxt och accelerera genom investeringar och förvärv av startups
 • Sustainability Strategy & Transformation: Utveckla och integrera hållbarhetsstrategi med företagsstrategi och förverkliga kommersiella möjligheter relaterade till hållbar förändring, t.ex. genom cirkulära affärsmodeller
 • Organic growth: Designa kundstrategier och go-to-marketstrategier för att attrahera nya och behålla befintliga kunder
 • Business Design & Configuration: Möjliggör tillväxt genom att omforma befintliga affärsmodeller och definiera framtida förmågor och operativmodell

Genom att jobba i vårt team kommer du att vara direkt involverad i kundrelationer och du kommer ofta att arbeta i flexibla och agila teammiljöer. Att lösa utmaningar på ett nytänkande och innovativt sätt är det som gör oss till Monitor Deloitte. Vår omfattande erfarenhet och branschkunskap i kombination med kreativitet skapar inte bara bättre lösningar - det höjer ribban, inspirerar och öppnar nya möjligheter för hela branscher att växa och säkra hållbara konkurrensfördelar. Vår kultur är samarbetsinriktad och stöttar din personliga och professionella utveckling. Vår kommersiella framgång och våra tillväxtambitioner kan erbjuda dig en fantastisk plattform för din karriär. 

Anställer till Deloittes kontor i Stockholm.

Mergers & Aquisition (M&A)

Inom Consulting M&A på Deloitte hjälper vi kunder att maximera värdet i förvärv och försäljningar av företag, eller delar av företag. Det handlar om alla steg som utgör transaktionscykeln, inklusive:

 • Strategi: definiera M&A som en del av företagets tillväxtstrategi genom t.ex. att identifiera och utvärdera potentiella företag att förvärva eller affärsområden inom företaget som ej längre är strategiska samt att genomföra marknadsanalyser
 • Due diligence: analysera operativa, kommersiella (inklusive tech) möjligheter för värdeskapande, risker samt kostnader i samband med ett förvärv eller en försäljning
 • Transformative M&A: planera för och exekvera på alla steg som utgör en transaktion oavsett om det handlar om att göra en carve-out eller att integrerar en ny verksamhet.
 • Value realisation: definiera och genomföra värdeskapande aktiviteter inom ramen för transaktionen exempelvis genom att identifiera synergier, merförsäljning och eller kostnadsminskningar

Drivs du av att arbeta i en dynamisk och snabb miljö med många möjligheter att utvecklas inom en verksamhet som är branchledande? Sök nu till Deloitte Consulting M&A!

Anställer till Deloittes kontor i Stockholm.

 


Kvalifikationer

Vi söker dig som är nyexaminerad ingenjör eller ekonom med en masterexamen inom strategi, innovation, analytiska kurser eller hållbarhet. 

Vi ser gärna att du innehar:

 • Goda studieresultat, internationell erfarenhet och relevant engagemang vid sidan av studierna
 • Relevant arbetslivserfarenhet inom strategi, innovation, affärsutveckling, M&A, finans eller startup
 • Internships från konsultbranschen är meriterande
 • Som person är du en lagspelare, men trivs även med att jobba självständigt. Du är utåtriktad, målmedveten, engagerad och drivs av nya utmaningar
 • Intresse för hur digitalisering och ny teknik kan utveckla verksamheter och branscher
 • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Ytterligare information

Vi erbjuder

På Deloitte får du tillgång till ett globalt nätverk av erfarna kollegor som du kan nyttja för att utveckla både dig själv, våra klienter och vår verksamhet. Du får arbeta med spännande, komplexa uppdrag i team som alltid värderar ditt perspektiv. Deloittes starka marknadsposition och attraktiva klientportfölj erbjuder varierande och utmanande uppdrag hos alltifrån mindre bolag till internationella börsnoterade koncerner inom olika typer av branscher, vilket ger dig bred och gedigen kompetens med en brant utvecklingskurva. Vi lägger stor vikt vid att erbjuda dig möjligheter att driva din personliga utveckling. Vi erbjuder dig praktisk erfarenhet, en personlig coach som långsiktigt stöttar dig i din karriär och kontinuerlig feedback och support från mer erfarna kollegor.

Ansökan
Du ansöker online. Din ansökan ska bestå av;

 • CV
 • En motivering till;
  • Varför du är intresserad av Deloitte och specifikt Strategy and Business Design (Monitor) eller M&A
  • Varför du passar in i den specifika rollen 
  • Vad du tror att du kan tillföra i rollen
 • Om du visar intresse för fler än ett av våra team behöver du rangordna dina val i din motivering (välj max 2st)
 • Betygskopior från högskola/universitet

Ladda gärna upp din motivering och dina betyg som ett dokument. CV laddas upp i första steget och de övriga dokumenten som efterfrågas laddas upp när du går vidare till nästa steg (ej i kommentarsfältet). Notera att du behöver ladda upp samtliga dokument för att din ansökan ska ses som fullständig. 

Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval. Vid inskickad ansökan ska du få ett bekräftelsemejl från oss. Får du inte detta mejl råder vi dig att skicka in din ansökan på nytt. Skulle det uppstå några problem är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Sista ansökningsdag är 30 november.


Som ett kvalitativt led i Deloittes rekryteringsprocess genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare, trygga arbetsmiljön för våra medarbetare och möta regelkrav. Processen för bakgrundskontroller genomförs i samarbete med ToFindOut. https://tofindout.se/sv/faq/

Frågor
Om du har frågor om tjänsten eller om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Maria Brengdahl Bengtsson (mbrengdahlbengtsson@deloitte.se) 


Vi ser fram emot din ansökan!

What impact will you make?

På Deloitte gör ditt arbete en meningsfull skillnad, varje dag, medan du växer i en inkluderande företagskultur av samarbete och hög prestation. Utöver att skapa lösningar strävar vi efter att göra en positiv och avgörande skillnad för andra i vår omgivning, våra klienter och samhället. På Deloitte hittar du tidigare dolda möjligheter att lyckas och inser din fulla potential.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 dec. 2023 (60 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Deloitte erbjuder tjänster inom revision, business consulting, finansiell rådgivning, riskhantering, skatterådgivning och relaterade områden. Med mer än 415 000 medarbetare i över 150 länder hjälper vi våra klienter och vår omvärld att lösa komplexa problem och nå högt uppsatta mål. På Deloittes affärsområde Consulting, som idag består av ca 500 medarbetare i Sverige, kan du arbeta med att stödja ledande organisationer i strategiska frågor, i interimslösningar och i förändringsprojekt inom både affärsutveckling och IT. För att möta marknadens förändrade krav och skapa värde för de förändringsresor som klienterna står inför bidrar vi med nya och mer effektiva arbetssätt, förbättring av processer och rutiner samt operationella förberedelser för våra klienter. Vi hjälper våra klienter med att implementera affärssystem och använder oss av systemlösningar samt moderna digitala plattformar.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare