CFO till Dedicare

CFO till Dedicare

Vill du leda ekonomiavdelningen på ett dynamiskt och framgångsrikt börsnoterat bolag? Vi söker en handlingskraftig, utvecklingsinriktad och erfaren CFO till ett av Nordens största bemanningsföretag inom vård och socialt arbete. I rollen som CFO kommer du att bidra till Dedicares fortsatta tillväxt och utveckling.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som CFO kommer du att leda, fördela och stödja arbetet på ekonomiavdelningen. Ditt team består av 12 personer och gruppen du leder finns på huvudkontoret, placerat på Södermalm i Stockholm, samt i Norge. Du kommer även att vara sekreterare i styrelsen och i ledningsgruppen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
 • Leda och utveckla arbetet för koncernens ekonomifunktion.
 • Hantera årsredovisning, delårsrapport, deklaration och övrig rapportering till myndigheter samt skatte- och momsfrågor för koncernen.
 • Ansvara för budget och affärsplaneprocess.
 • Ha löpande kommunikation med revisorer samt möten med investerare och större aktieägare.
 • Ta fram och förbereda underlag till styrelsemöten, ansvara för agenda samt agera sekreterare vid styrelsemöten.
 • Vara styrelseledamot i samtliga dotterbolag samt planera och administrera årsstämma.
 • Agera bollplank till koncernens VD och övriga i ledningsgruppen samt utveckla och utvärdera strategier för koncernens verksamhet.
 • Ansvara och utveckla för ekonomiska och redovisningsmässiga rutiner, verktyg, regler och riktlinjer.
 • Driva och delta i digitaliseringsprojekt.
 • Ekonomisk analys och projektledning av eventuella förvärv.
 • Uppdatera bolagsformalia, finansiell information på hemsidan och finanspolicyn samt se till att den efterlevs.
Vem är du?

Du har erfarenhet av en roll som CFO med personalansvar och har en gedigen kunskap inom redovisning, meriterande är om du även har arbetat som revisor. Vi ser gärna att du har erfarenhet från börsbolag och om du även har erfarenhet av förvärv är det meriterande. Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande utbildning.

För att lyckas i rollen är du en engagerad, närvarande och handlingskraftig ledare. Du drivs av att uppnå gemensamma mål med ditt team, utveckla verksamheten och att vara ett professionellt affärsstöd. Vidare är du analytisk och kan enkelt växla mellan operativt och strategiskt arbete.
Du har en god kommunikativ förmåga och som ledare är du tydlig, rak och prestigelös. Vi ser också att du är van att hålla presentationer såväl på svenska som på engelska.

Om verksamheten

Dedicare är ett auktoriserat bemanningsföretag som hyr ut och rekryterar läkare, sjuksköterskor och socionomer samt annan personal inom vård och socialt arbete. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm och är verksamt i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Dedicare är medlem i Almega Kompetensföretagen och Vårdföretagarna och har därmed kollektivavtal. Bolaget är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001:2008 och miljöcertifierat enligt ISO 14001:2004. Dedicare har fyra kontor i Sverige (Stockholm, Göteborg, Umeå och Örebro), två kontor i Norge (Trondheim och Oslo) samt ett kontor i Finland (Helsingfors) och Danmark (Köpenhamn).
Mer info
Kontaktperson Eva Nilsson
Telefon 08-555 653 12
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (9 dagar kvar)