Hoppa till innehåll
Ansök nu
Demand Planner / Efterfrågeplanerare till Dagab
Dagab fortsätter att växa och söker nu en Demand Planner / Efterfrågeplanerare som ska vara med och effektivisera varuflödet till deras butiker, kunder och lager. Detta genom att säkerställa kvalitativa efterfrågeprognoser i Axfoods varuflödesprocesser.  Om Dagab
Dagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor såsom Hemköp, Willys, Snabbgross, Urban Deli och Apohem. De utvecklar även egna varumärken, Garant, Eldorado och Såklart. Axfoods verksamhet vilar på goda värderingar för jord, människa och samhälle, vilket genomsyrar allt från sortimentsutveckling, paketering och transport - till hur de agerar mot sina medarbetare. På så sätt ger de sina kunder förutsättningar att göra schyssta, hållbara val. 
  Din roll som Demand Planner / Efterfrågeplanerare
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att säkerställa hög prognosprecision genom parametersättning, konfigurering i prognosverktyg samt operativ avvikelsehantering. Du kommer också leda eller delta i förbättringsprojekt och aktiviteter i syfte att förbättra prognosprecisionen och därmed förbättra hylltillgänglighet, servicegrad och bidra till minskad kapitalbindning i butiker och på lager. Du tillhör Varuflödesstyrning (VFS), som är del av logistikfunktionen inom Dagab.

I rollen ansvarar du för att:
 • Säkerställa prognoser med hög kvalitet för att optimera orderförslag i Axfoods varuflödesprocesser
 • Hantera dagligt förekommande operativa uppgifter och ärenden m.a.p. prognos och parametersättningar
 • Veckovis uppföljning av prognoskvalitet och andra varuflödesnyckeltal samt samla in och analysera data för att stödja arbetet med ständiga förbättringar inom prognos- och varuflödesprocesserna
 • Leda eller delta i förbättringsaktiviteter inom prognosprocessen både internt och mot andra avdelningar som syftar till att effektivisera och/eller förbättra varuflödet
 • Supportera kring prognoser i Axfoods samtliga varuflödesprocesser

Dina kvalifikationer

 • Examen från högskola eller universitet inom logistik, ekonomi eller annan liknande inriktning
 • Mycket god analytisk förmåga och vana att hantera och analysera stora mängder data
 • Kunskap om statistiska prognosmodeller
 • Mycket goda kunskaper i Office-paketet främst inom Excel samt Power Point
 • Kunskaper om varuflödesprocesser samt fördjupad kunskap om varuflödessystem (ex. SAP)
 • Svenska och engelska i tal och skrift
 • Kunskaper i SQL och programmering i Python, R eller ett starkt intresse att utvecklas inom detta område
Som person är du noggrann och strukturerad och har förmåga att ta ansvar och leda arbetet framåt inom tilldelade ansvarsområden och uppdrag. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga som möjliggör ett gott samarbetsklimat. Därtill kommer du med förbättringsförslag och ser hur processer kan utvecklas. 
Vad Dagab erbjuder dig

Dagabs företagskultur präglas av samarbete och framåtanda. Det är högt i tak och det finns alltid utrymme för att fånga upp och lyfta initiativ och nya idéer. Du kommer att arbeta med stora datamängder för att säkerställa ett varuflöde som möter konsumenternas efterfrågan! 

  Övrigt
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Plats: Stockholm, Torsplan
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Demand Planner till Dagab intressant? Urvalet sker löpande tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Needo ansvarar för denna rekrytering och vi ser fram emot att höra från dig!
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
28 sep. 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare