Affärsanalytiker

Affärsanalytiker

Om Dagab
Dagab Inköp och Logistik AB ansvarar för sortiment, inköp, lager och transporter för hela Axfoodkoncernen däribland butikskedjorna Willys, Hemköp och City gross. Dagabs vision är att varje dag leverera Sveriges mest hållbara, prisvärda och moderna kunderbjudande inom mat. De utvecklar också egna varumärken, bl.a. Garant, Eldorado och Såklart.

Space Management är en avdelning på Dagab som strävar efter att ytoptimera Axfoods butiker utifrån datadrivna beslut. Genom att lära känna kunderna och hur de möter varorna, arbetar teamet med att ständigt utveckla och automatisera butikers utrymme och innehåll. Nu behöver Space Management en till stjärna, en grym Affärsanalytiker!

Din roll som Affärsanalytiker
I rollen som Affärsanalytiker kommer du tillhöra Dagabs Space Management team på 15 personer. Du kommer tillsammans med teamet att arbeta med att ytoptimera Axfoods butiker! Som Affärsanalytiker arbetar du med att utveckla butikers space- och floor planning. Med hjälp av datadriven analys och regelbaserade modeller tar du fram lösningar för att automatisera och effektivisera skapandet av planogram för varje enskild butik. I denna roll är du även med och skapar lösningar för automation och identifierar nya affärsmöjligheter.
Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:
 • Att skapa lösningar genom regelbaserade modeller
 • Få arbeta med ytoptimering, automation och skapa mätbara förbättringar
 • Skapa optimeringsverktyg och utveckla automation av manuella processer
 • Arbeta tätt ihop med samt stötta Space Managers i teamet för att tillsammans utveckla automatiserade butiksunika planogram
 • Projektleda tvärfunktionella initiativ kopplade till robotisering av ytoptimering och kundmötet
Dina kvalifikationer
 • 1-2 års erfarenhet av en liknande roll, gärna med erfarenhet av analysarbete inom dagligvaruhandeln, FMCG, retail eller liknande
 • Civilingenjörsexamen, civilekonomexamen eller annan likvärdig utbildning
 • Mycket bra kunskaper inom Excel
 • Erfarenhet av att modellera data med SQL är meriterande
 • Erfarenhet från projektledning är meriterande
 • Erfarenhet från FMCG och dagligvaruhandeln är starkt meriterande
 • Svenska och engelska i tal och skrift

För att lyckas i rollen som Affärsanalytiker är du en analytisk och kreativ problemlösare som har en god förmåga att skapa långsiktiga relationer. Utöver det är du en person som vågar komma med egna initiativ och kan tänka utanför boxen. Du gillar att arbeta i ett högt tempo med många varierande arbetsuppgifter. Du tycker om att arbeta tvärfunktionellt och trivs med att driva innovativa projekt framåt!  Sist men inte minst är du en nyfiken och positiv person som älskar att utmana och att lära dig nya saker!

Vad Dagab erbjuder dig
Hos Dagab och Axfood finns det goda möjligheter till att växa för rätt person. Dagab arbetar medvetet och långsiktigt tillsammans med sina anställda för att utvecklas båda som företag och individuellt. Med fina lokaler centralt vid Torsplan blir du erbjuden en stabil arbetsplats med många medarbetare, högt i tak och utrymme för nya idéer!

 
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Övrigt
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.axfood.se
Sista ansökningsdag 28 feb 2023 (31 dagar kvar)