Hoppa till innehåll
Compentia AB logotyp

Redovisningskonsult till byrå i framkant

Publiceringsdatum
17 oktober 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Monica Kihlström
Telefon
Ansök nu
Compentia är en fullservicebyrå inom redovisning, ekonomi och lönehantering. Som partner med Visma och Fortnox säljer och skräddarsyr vi även molnbaserade affärssystem för att stödja effektiva arbetssätt. Några kunder hjälper vi med delar av vårt erbjudande, men allt fler med en helhet eftersom mycket hänger samman och vi tillsammans kan göra kundens verksamhet mer lönsam.

Med fokus på kunden arbetar vi i en familjär, relationsskapande miljö och blir ofta som kollegor för dem. Våra kunder är mindre och medelstora aktiebolag och ideella föreningar. Viktiga ledord för oss är engagemang, digitalisering och effektivisering. Vill du arbeta på en byrå som satsar på moderna verktyg och där du kan vara med och påverka? Då är det här tjänsten för dig!

Som Redovisningskonsult har du ansvar för dina kunder och deras ekonomiska uppgifter. Din vardag och uppdragen är mycket varierande. Viktigt för att lyckas i din roll är att du kan arbeta strukturerat med dina uppdrag. Några exempel på uppgifter är:
 • Löpande bokföring
 • Betalservice
 • Faktureringsservice
 • Kund- och Leverantörsreskontror
 • Avstämningar
 • Momsredovisningar/Skattedeklarationer
 • Likviditetsplanering
 • Rapportering
 • Momsdeklarationer
 • Myndighetskontakter
 • Månadsbokslut
 • Ekonomisk rådgivning
I rollen ingår även att delta i förbättringsarbete, både för kund och internt hos oss. Stor vikt läggs vid affärssystem och digitala verktyg som kan underlätta vardagen och arbetet.

Vi har fräscha, moderna lokaler med helt ny arbetsutrustning och de senaste verktygen. Bland förmånerna – utöver utvecklande arbetsuppgifter, trevliga kunder och mysiga kollegor – finns
 • fullutrustat gym på kontoret där du kan träna på arbetstid
 • pensionsavsättning över branschnormen, som dessutom ökar med anställningstiden
 • flexibel arbetstid och frihet i planering av arbetets utförande
 • vi tidrapporterar endast tid för kund, övrig tid hanterar du under eget ansvar
 • möjlighet att arbeta hemifrån
Tjänsten är heltid och startar när vi har hittat rätt person. Den inleds med en provanställning på 6 månader som avser att övergå till en tillsvidareanställning. Arbetstiderna är kontorstid måndag-fredag.

Din profil

Vi söker dig med minst tre års erfarenhet av redovisning, och det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Du trivs i en snabbrörlig verksamhet och gillar att arbeta på byrå direkt mot kunder. Du har mycket god datorvana och jobbar hellre digitalt än med papper och har ett intresse för affärssystem. För att passa i rollen är det en fördel om du tycker om att utveckla och förbättra processer.

Som person är du nyfiken, driven och har en god initiativförmåga. Du behöver ha god förståelse för grunderna i redovisning och god kännedom om aktuella regelverk, så att du självgående kan arbeta med olika kunder. Du är inte rädd för att varken ta emot eller ge hjälp om det behövs. Viktigt för att lyckas i din roll är att du arbetar strukturerat med dina uppdrag, är noggrann och lyhörd.

Det är en fördel om du är van att arbeta med och hantera externa kunder. Och om du har god erfarenhet av att arbeta i Fortnox.

Har du dessutom kompetens inom bokslut, årsredovisningar och deklarationer och erfarenhet av att färdigställa alla årshandlingar från start till mål är det ett stort plus.
Compentia AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 dec. 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

De som väljer att samarbeta med oss är oftast företagare som brinner för sin verksamhet. Som hela tiden vill arbeta smartare, effektivare och mer lönsamt. Vill mer helt enkelt. Vi säljer och skräddarsyr smarta, integrerbara affärssystem (ERP) för bättre arbetssätt och rutiner. Vi ansvarar är ett bollplank i det mesta som rör företagande. Parallellt med detta är vi en komplett redovisningsbyrå som kan stå för hela eller delar av företagets ekonomitjänst.

Synergieffekter mellan bokföring och affärssystem

Tack vare vårt helhetstänk får våra kunder en specialist som förstår vad du behöver för en enklare, effektivare och lönsammare verksamhet. En specialist som känner systemet du använder utan och innan, kan de senaste uppdateringarna, förstår hur det ska integreras med andra system. En specialist som kontinuerligt ser över rutiner, processer och arbetssätt så att du får största möjliga nytta av systemet. En specialist som med hjälp av nyckeltal från bokföringen kan föreslå konkreta åtgärder för att ta din verksamhet till nästa nivå. Enkelt och smidigt – vi lovar.

En trygg och pålitlig helhetsleverantör

Med den löpande bokföringen som grund kan vi identifiera möjligheter till effektivisering och ökad lönsamhet – ett helhetsåtagande som lönar sig. Med hjälp av rätt produkter stöttar, styr och utvecklar vi kunders verksamheter och tjänster. Vi lär känna din verksamhet och utformar strategier, affärssystem och arbetssätt för just din verksamhet.
http://www.compentia.se

Liknande Jobb

Stockholms stad
Ekonomi
Företagslogga
Stockholms stad
Ekonomi
Företagslogga