Hoppa till innehåll
Coherent logotyp

Processingenjör inom optoelektronik till Coherent

Ansök nu
Coherent som är en av världsledande aktörer inom integrerade optoelektroniska komponenter söker en processingenjör inom litografi.

Coherent i Järfälla, Stockholm, söker en processingenjör inom området litografi och välkomnar dig som har erfarenhet av produktionsprocesser inom optoelektronik, likväl dig som är nyexaminerad ingenjör och vill utvecklas inom halvledarteknologi.

I rollen som processingenjör har du det övergripande ansvaret för att produktionsstörningar minimeras och processtegsförbättringar kontinuerligt genomförs inom din area. Välkommen till en kompetensintensiv och snabbväxande verksamhet.

Ditt anställningserbjudande

Coherent är ett högteknologiskt, internationellt bolag som utvecklar framtidens komponenter inom optoelektronik. Siten i Järfälla har en unik produktion av laser-komponenter och en produktutveckling i världsklass. Här får du möjligheter att bidra till utvecklingen av produkter som används i t.ex. stora datorhallar och 5G-nät. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt som har några av världens mest kända tech-bolag som kunder. Som processingenjör på Coherent jobbar du i en mångkulturell, kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar.

Coherent är stolta över sina värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som det dagliga arbetet.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som processingenjör hos Coherent ansvarar för att förbättra, utveckla och upprätthålla tillverkningsprocesser inom litografi-området. Du arbetar dessutom med att:
  • Utveckla och underhålla alla processteg, inkl. utreda/åtgärda produktionsmaterial som stoppas i produktion.
  • Vara involverad i arbetet som sker inne i produktionen för skivtillverkning och specifikt inom litografi-området.
  • Analysera resultaten från processkontrollerna för att identifiera trender och avvikelser i ett tidigt skede och utföra korrigerande åtgärder.
  • Säkerställa att tillverkningsprocessen motsvarar de ställda kraven och identifiera utvecklingsbehov.
  • Utbilda och lära upp tekniker för nya verktyg och nya procedurer samt säkerställa att de kan utföra sina arbetsuppgifter på ett säkert och effektivt sätt.
Värt att veta

Som processingenjör är du en del av litografi-avdelningen som idag består av fem medarbetare. Du har ett nära samarbete med dina kollegor inom litografi-området samt andra områden såsom epitaxi, tunnfilmsdeponering / torretsning, våtkemisk bearbetning och nedtunning. Det innebär att du har många olika kontaktytor både med kollegorna i Järfälla och med kollegorna runt om i världen. På sikt kommer du få möjlighet att vara delaktig i olika projekt kopplat till produktionsutveckling samt processförbättringsarbete.

Din arbetsplats är Coherents kontor som är beläget i Järfälla, Stockholm. Tjänsten är på heltid och önskad start är så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Våra förväntningar

Vi söker dig som är högskoleingenjör, civilingenjör eller PhD i kemi, fysik, elektronik, materialvetenskap eller har annan relevant bakgrund. Det är en fördel om du har kunskap inom litografi, från studier eller arbete, men inget krav. Vidare ser vi gärna att du är flytande i svenska och engelska, i både tal och skrift, då tjänsten innebär många kontaktytor både internt och externt.

Personlighetsmässigt ser vi gärna att du:
  • Är handlingskraftig och initiativtagande för att självständigt kunna initiera olika insatser och komma framåt i arbetet.
  • Är analytisk, problemlösningsorienterad och trivs att arbeta "hands on".
  • Är kommunikativ och har en god samarbetsförmåga mot interna såväl externa parter.
Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson
Dana Jennerström
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
10 okt. 2023 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare