Hoppa till innehåll
Coherent logotyp

Process Development Lead

Publiceringsdatum
13 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Process Development Lead / Processutvecklingsansvarig av halvledare till Coherent, Stockholm

Coherent söker en erfaren Process Development Lead / Processutvecklingsansvarig till sin wafer fab i Stockholm, Järfälla. I denna nyckelposition kommer du att leda arbetet med att förbättra processerna av Coherents produkter i wafer fab. Om du har kunskap inom området halvledare och stort intresse för att förbättra produkter och processer är det dig vi söker. Du får ta del av avancerad tillverkning samtidigt som du utvecklar och bidrar med din kompetens inom process- och produktförbättring. Du får chans att bli en del av ett företag som utvecklar high-end produkter inom optoelektronik.

Ditt anställningserbjudande

Coherent är ett högteknologiskt, internationellt bolag som tar fram banbrytande och högkvalitativa produkter inom optoelektronik. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt med en internationell känsla som har några av världens mest kända Techbolag som kunder. På Coherent jobbar du i en kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar och i rollen som Process Development Lead blir du en viktig spelare i företagets fortsatta utveckling.
Vi är stolta över våra värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som vårt dagliga arbete. Coherent tar hand om sin personal och erbjuder dig en marknadsmässig lön, bonusmodell, sex veckors semester (för denna tjänst) för att nämna några förmåner.
Du får möjlighet att leda processutveckling av våra skivor / wafers i en dynamisk roll i samarbete med Processingenjörer och Processintegratörer inom Coherents samtliga produktionsareor.

Dina arbetsuppgifter

Huvuduppgiften är att leda det tekniska arbetet vid övergången till större skivstorlek, och i samband med detta förbättra processen och göra den mer robust, för att uppnå förbättrat utbyte. Process Development Lead kommer även, i nära samarbete med Processingenjörer och Processintegratörer, identifiera viktiga förbättringsområden i nuvarande produktion och tillämpa bästa praxis över alla produktlinjer av skivor. Du kommer även att direkt leda processkvalificeringsinsatser i pågående produktion.

Ditt ansvar är:
 • Teknisk ledare för processutveckling vid övergång till större skivstorlekar.
 • Koordinera aktiviteter för processförbättring över olika områden.
 • Driva processkvalificeringsinsatser för alla produktlinjer.
 • Utvärdera nuvarande processer, inkl. att fastställa deras effektivitet och identifiera förbättringsmöjligheter samt lämna rekommendationer till ändringar.
 • Leda rotorsaksanalyser.
Värt att veta

Coherent befinner sig i expansiv fas och driver flera projekt inom ny avancerad teknik. Våra komponenter möjliggör utvecklingen av AI och maskininlärning, men det finns flera andra tekniskt spännande projekt som just nu är i utvecklingsfasen för en fullskalig produktion inom ett års tid.
Tjänsten innebär att du arbetar nära produktionen i fabben för att följa hela produktionsprocessen. Utöver nära samarbete med ingenjörerna på siten i Järfälla, kommer du även ha samarbete med kollegorna i USA, i utbyte av "Know-how". Du rapporterar till Manager Process Engineering.

Våra förväntningar
 • Masterexamen i fysik, materialvetenskap, teknik, kemi eller motsvarande.
 • Erfarenhet av halvledarproduktion, gärna inom torr etsning, tunn film, epitaxi, litografi eller våt kemi.
 • God förmåga att driva förändringar.
 • God förmåga att planera, arbeta systematiskt och strukturerat.
 • Hands-on-mentalitet.
 • Tydlig och effektiv kommunikation samt förmåga att dokumentera och presentera.
 • Kreativ, nyfiken person med god analytisk förmåga.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal i skrift.
Intresserad?

Rekryteringen sker i samarbete med TNG Tech - specialister på datadriven och fördomsfri teknik- och ingenjörsrekrytering, samt bemanning och interim. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor. Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida. Observera att vi gör urval löpande och tjänsten kan därför tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen!
Coherent logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 mars 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech