Chef för Program Management till Coherent

Chef för Program Management till Coherent

Coherent (fd II-VI) söker en Manager för Program Management med gedigen erfarenhet av ledarskap och projektledning

Brinner du för ledarskap och produktutveckling? Coherent (fd II-VI) i Stockholm söker en erfaren ledare för Program Management.
Som Manager för Program Management - Product Development, på Coherent i Stockholm (Järfälla), har du ansvar för Program Managers och det övergripande ansvaret för alla produktutvecklingsprojekt. Du kommer få verka i en högteknologisk, internationell miljö med många kontaktytor där ditt ledarskap och ditt proaktiva engagemang är central för utvecklingen framåt.
Om du lockas av att få kombinera din förmåga att visualisera vision och mål med att leda och utveckla teamet framåt - är detta rollen för dig!
Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Ditt anställningserbjudande

Coherent är ett högteknologiskt, internationellt bolag som utvecklar framtidens komponenter inom optoelektronik med en stark och ledande position globalt. Siten i Järfälla har en unik produktutveckling och produktion av komponenter som länkar människor världen över. Här utvecklas produkter som används i t.ex. stora datorhallar och 5G-nät.
Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt som har några av världens mest kända tech-bolag som kunder. På Coherent jobbar du i en mångkulturell, kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar.
Coherent är stolta över sina värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som det dagliga arbetet. Coherent tar hand om sin personal och erbjuder dig en marknadsmässig lön, bonusmodell samt andra attraktiva förmåner.

Dina arbetsuppgifter

Som Manager för Programs Management har du ett övergripande ansvar för att leda teamet mot uppsatt mål. Projektens komplexitet medför olika ändringar under tiden det pågår och det är din uppgift att med ditt engagemang och entusiasm leda teamet i förändring.

Dina primära arbetsuppgifter innebär att:
  • Du har ett strategiskt ansvar för målsättning och budget gällande samtliga pågående och kommande projekt. Du definierar projektplaner över kommande 5-år och planerar för kommande resursbehov och organisatoriska förändringar.
  • Du leder program genom att säkerställa att utvecklingen av nya produkter sker enligt produktkrav, tidslinje och budget.
  • Du säkerställer leveranser av testprototyper till kund.
Värt att veta

Du kommer att leda ett stadigt växande team som idag består av Program Managers, delprojektledare och tekniska projektledare. I din roll ingår du även i ledningsgruppen för Produktutveckling. Du kommer ha åtta direktrapporterande medarbetare och rapporterar till Senior Director för Product Development. Du ansvarar för den strategiska planeringen men tjänsten kräver även förmågan att arbeta operativt, när behovet uppstår. Rollen innebär ett brett samarbete med samtliga areor inom Coherent samt även externa kontakter. Några få resor i tjänsten förekommer.

Våra förväntningar

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper men för att vara aktuell för denna roll ser vi också att du:
  • Har tidigare erfarenhet och/eller förståelse från komplex teknisk verksamhet och projektledning
  • Tidigare dokumenterad ledarerfarenhet med goda resultat
  • Har en civilingenjörsexamen
  • Är en god kommunikatör med erfarenhet av att leda och säkerställa en motiverande och effektiv arbetsplats med gott samarbete både internt och externt.
  • Har mycket god ekonomisk förståelse och analytisk förmåga
Som person är du driven med en pragmatisk och proaktiv inställning. Du är självgående och har en hög energinivå tillsammans med en "kan-göra"-attityd. Din nyfikenhet och förmåga att vara inlyssnande skapar de bästa förutsättningarna för att leda teamet i deras dagliga arbete.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Dana Jennerström
Telefon 0721-81 27 44
Email Mejla Dana Jennerström
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Forskning & Utveckling, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Sista ansökningsdag 16 feb 2023 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech