Projektledare inom facility - Coherent - Järfälla

Projektledare inom facility - Coherent - Järfälla

Vi söker en projektledare som ska leda projekt i varierande storlek och komplexitet hos Coherent (fd II-VI) i Järfälla.

Har du erfarenhet av projektledning inom exempelvis ombyggnationer, entreprenad eller fastighet? Motiveras du av att arbeta med planering som avser både kort- och långsiktiga behov samt har ett intresse för teknik? Då är detta tjänsten för dig!

Det världsledande företaget Coherent (fd II-VI) som arbetar med optiska system och optoelektroniska komponenter söker nu en projektledare inom facility som ska ansvara för olika bygg- och installationsprojekt i hela kedjan, från förstudie till färdigt för överlämnande till Produktion.

Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Coherent är ett högteknologiskt, internationellt bolag som utvecklar framtidens komponenter inom optoelektronik. Siten i Järfälla har en unik produktion av laserkomponenter och en produktutveckling i världsklass. Här får du möjligheter att bidra till utvecklingen av produkter som används i t.ex. stora datorhallar och 5G-nät. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt som har några av världens mest kända tech-bolag som kunder. På Coherent jobbar du i en mångkulturell, kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar.

Coherent är stolta över sina värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som det dagliga arbetet. Coherent tar hand om sin personal och erbjuder dig en marknadsmässig lön, bonusmodell och kollektivavtal.

I rollen som projektledare inom facility kommer du spela en väldigt viktig nyckelroll och ha stor betydelse för produktionsenhetens kapacitet, kvalitet och stor påverkan på utveckling av arbetssätt och processer.

Dina arbetsuppgifter

Som projektledare inom facility kommer du löpande ta fram och uppdatera anläggningarnas drift och underhållsplaner för olika fastighets mediasystem, (ventilation/kyl/värme/gaser etc.) samt vara delaktig vid framtagande av investeringsplaner rörande anläggning. Du kommer ta fram verksamhetens kravspecifikationer och underlag vid upphandlingsförfaranden och fastighetsinvesteringar samt tillse efterföljelse av entreprenadavtal. I samverkan med övriga avdelningar kommer du arbeta med anläggningsprojektering samt projektledning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
  • medverka vid anläggningens drift och underhållsoptimering, och dess objekts drift- och underhållsplaner.
  • analysera avvikande värden, felstatistik och larmhantering som är underlag till optimering av drift och förbättringsaktiviteter.
  • agera support avseende underhållsplaner, anläggningsobjekt, analyser samt status/leveransrapporter.
  • utveckla förbättringar avseende tekniska lösningar och effektivt fastighetsunderhåll baserat på återkoppling från verksamheten.
  • bistå som teknisk sakkunnig och bollplank i tekniska frågor både internt och gentemot leverantörer.
  • medverka vid teknisk rapportering samt vid framtagande av underlag för planerat underhåll och reinvesteringsbehov av fastigheternas infrastruktur och mediasystem.
  • medverka vid statusbesiktningar av fastigheterna samt vid upphandling av konsulter och entreprenörer.
Värt att veta

Som projektledare inom facility rapporterar du till Manager Maintenance & Facility och du kommer arbeta nära samt ha en tät dialog med fastighetsägaren med tillhörande driftpersonal bl a. I denna roll har du betald övertid och eftersom detta är en verksamhetsnära roll med många kontaktytor, är det viktigt att du är flexibel samt tillgänglig för dina kollegor under kontorstimmar och helst utgår från anläggningen i Järfälla.

Våra förväntningar

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, men för att vara aktuell för denna roll söker vi dig som har arbetslivserfarenhet från liknande roll och trivs att arbeta med långsiktigt förändringsarbete. Du måste också vara flytande i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du; har BasP/U utbildning, erfarenhet av driftsättning samt uppbyggnad inom området säkerhet/larm/bevakning. Har erfarenhet från fastighetstekniska frågor och/eller har arbetat inom teknikintensiv verksamhet, gärna inom produktionsinfrastruktur.

I denna roll har du många kontaktytor och ansvarsområden. För att du ska vara framgångsrik i detta ser vi därför att du har god samarbetsförmåga och kan ge samt ta emot konstruktiv feedback. Du är resultatorienterad och har mycket god planerings- och problemlösningsförmåga samt är driven och kan arbeta i högt tempo och hantera pressade situationer.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Linnea Wäringe
Telefon 0768830460
Email Mejla Linnea Wäringe
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Forskning & Utveckling, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Sista ansökningsdag 15 feb 2023 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech