Hoppa till innehåll
Coherent Järfälla logotyp

Logistics & Planning Manager - Coherent, Stockholm

Ansök nu
Coherent söker en Manager Material Planning and Logistics med ansvar över logistik teamet och utskeppnings processer i Järfälla

Lockas du av en ledande operativ- och verksamhetsnära roll kopplad till produktion och logistik? Har du tidigare erfarenhet som chef och trivs med att leda och utveckla andra? Till Coherent (f.d. II-VI) söker vi nu en Manager Material Planning and Logistics som ska jobba nära produktionen och ansvara för deras logistikplanering, materialstyrning samt transportverksamhet, låter det intressant?

Varmt välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Coherent är ett högteknologiskt, internationellt bolag som utvecklar framtidens komponenter inom optoelektronik. Siten i Järfälla har en unik produktion av laser-komponenter och en produktutveckling i världsklass. Här får du möjligheter att bidra till utvecklingen av produkter som används i t.ex. stora datorhallar och 5G-nät. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt som har några av världens mest kända tech-bolag som kunder. På Coherent jobbar du i en mångkulturell, kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar.

Coherent är stolta över sina värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som det dagliga arbetet. Coherent tar hand om sin personal och erbjuder dig en marknadsmässig lön, bonusmodell och kollektivavtal.

I rollen som Manager Material Planning and Logistics får du chansen att nyttja samt utveckla din ledarskapsförmåga och också bidra till företagets framgång på ett avgörande sätt. Som Manager Material Planning and Logistics kommer du få ansvaret för ledning och utveckling av teamet, samt säkerställa en effektiv produktion genom att optimera företagets materialstyrning, utskeppnings- och lagerhanteringsprocesser.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som Manager Material Planning and Logistics kommer jobba nära produktions- och inköpsteamet, planering är den mest vitala delen i den dagliga produktionen. Dina arbetsuppgifter innefattar:
 • att leda och utveckla logistik teamet
 • optimera inkommande varor och se över materialstyrning samt logistikplaneringen av godset in/ut
 • ständigt förbättringsarbete av försörjnings- och produktionsområdena
 • optimera KPI:er inom lager och frakt samt upprätthålla kvalitetsspecifikationer och leverans i tid
 • medverka i projekt, exempelvis inom områdena fabriksplanering, kostnadsreducering m.m.
 • medverka i interna/externa revisioner
Värt att veta

I denna roll rapporterar du direkt till Senior Director of Operations som också kommer leda din on-boarding. Du kommer ha personalansvar för ett team på 5 personer som arbetar inom logistikområdet. Tillsammans med ditt team kommer ni ha ett nära samarbete med övriga funktioner i produktionsteamet.

Tjänsten är på heltid, 38,75 h/vecka. Detta är en verksamhetsnära roll där du förväntas vara på plats. Förtroendearbetstid tillämpas.

Våra förväntningar

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, men för att vara aktuell för denna roll ser vi gärna att du:
 • har tidigare erfarenhet av personalansvar.
 • besitter gedigen erfarenhet av logistik inklusive materialstyrning, godsmottagning och skeppning.
 • har erfarenhet av inköpsfrågor som t.ex. leverantörsavtal, avropsavtal, forecast m.m.
 • är flytande i svenska samt engelska, tal och skrift.
 • har kunskap om olika system och är trygg att hantera och arbeta med data.
Det är meriterande om du har erfarenhet inom tillverkningsindustri och/eller har hanterat ärenden samt administration kopplat till tull. Har du erfarenhet inom LEAN filosofin är det också en fördel.

För att trivas och vara framgångsrik i rollen som Manager Material Planning and Logistics är det viktigt att du är bekväm i en chefsposition och trygg i din ledarskapsförmåga. Du är kommunikativ, serviceorienterad och engagerad då det är många kontaktytor samt att du är ansvarig för ditt teams välmående och prestation. Det är också en roll som kräver ett strukturerat arbetssätt, ett analytiskt, ekonomiskt och konceptuellt tänkande för att kunna arbeta mål- och resultatinriktat.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson
Linnea Wäringe
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 okt. 2023 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare