Hoppa till innehåll
Coherent Järfälla logotyp

EHS Officer till högteknologiska Coherent Järfälla

Högteknologiska Coherent i Stockholm söker nu en Environmental Health & Safety (EHS) Officer med erfarenhet av kemikaliehantering.

Vill du ha ett omväxlande och stimulerande arbete med ansvar för miljö, arbetsmiljö - och säkerhetsfrågor? Har du kanske tidigare erfarenhet av EHS från ett företag inom tillverkningsindustrin samt brinner för arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor? Då kan du vara den vi söker för att stärka både säkerhetsnivån och arbetsmiljön på Coherent i Järfälla.

Bli Coherents nya kollega och bidra med din expertis under tiden deras ordinarie kollega går på föräldraledighet. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Ditt anställningserbjudande

Detta är ett interimsuppdrag på 16-18 månader med eventuellt möjlighet till överrekrytring i ett senare skede. Rent praktiskt innebär det att du blir anlitad som konsult / underkonsult hos oss på TNG Tech för att arbeta som konsult på plats hos Coherent i Järfälla. Självklart är du del av gemenskapen på företaget och får en introduktion / överlämning av ordinarie kollega innan hen går på föräldraledighet. Du har även en konsultchef via TNG som stöttar på distans.

Coherent är ett högteknologiskt, internationellt bolag som utvecklar framtidens komponenter inom optoelektronik. Siten i Järfälla har en unik produktion av laser-komponenter och en produktutveckling i världsklass. Här får du möjligheter att bidra till utvecklingen av produkter som används i t.ex. stora datorhallar och 5G-nät. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt som har några av världens mest kända tech-bolag som kunder. På Coherent jobbar du i en mångkulturell, kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar.

Coherent är stolta över sina värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som det dagliga arbetet.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som EHS Officer kommer du till en verksamhet där EHS rutiner redan har blivit etablerade av den ordinarie EHS Officer och där det redan finns tydliga arbetsprocesser. Samtidigt får du möjlighet att utveckla och förbättra processerna och ansvara för uppföljning av olika projekt kring säkerhetsfrågor.

Dina arbetsuppgifter:
  • Leda och utveckla det interna miljö- och brandskyddsarbetet genom bl.a. utveckling och genomförande av interna utbildningar och driva det systematiska arbetsmiljö- och brandskyddsarbetet. Detta innefattar även att vara föreståndare för brandfarlig vara samt agera ordförande i Skyddskommittén
  • Vara kontaktperson för tillsynsmyndigheter gällande EHS-frågor och delta i interna och externa revisioner och inspektioner
  • Planera, genomföra och följa upp skyddsronder och riskbedömningar
Värt att veta

Du kommer att vara Coherent Järfällas expert inom arbetsmiljö, hälsa och säkerhet samt den lokala representanten i det globala EHS arbetet. I den här rollen kommer du att rapportera till EHS Manager Europe och det förväntas att du äger och ansvarar för arbetsmiljö- och brandsäkerhetsfrågor för anläggningen i Järfälla.

Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid under 16-18 månader. Start sker så snart rätt person kan vara på plats eller senast under juni månad 2023 för att möjliggöra en god överlämning från ordinarie kollega.

Våra förväntningar

För att vara aktuell för denna roll ser vi att du är utbildad ingenjör eller har motsvarande utbildning och kunskaper inom EHS. Du bör även vara väl införstådd i arbetsmiljöverkets föreskrifter och ha erfarenhet av att applicera dessa. Coherents verksamhet kräver att du har goda kunskaper i kemikaliehantering med tillhörande riskbedömningar och att du även kan vara med och riskbedöma andra kritiska arbetsmoment som t.ex. installation av ny utrustning. Det är meriterande om du har erfarenhet från tillverkande industri, gärna med högt ställda regulatoriska krav.

Då du kommer ha löpande kontakt med kollegor i Sverige, USA och Tyskland bör du behärska svenska och engelska i både tal och skrift. Du kommer även att vara ansvarig för att dokument såsom policy och rutiner uppdateras vilket också ställer krav på skriftliga färdigheter. För att du ska vara framgångsrik i rollen som EHS officer ser vi att du har ett systematiskt tillvägagångssätt, är strukturerad, initiativrik och trivs med eget ansvar. Du är nätverkande, och har en god kommunikativ förmåga.

Intresserad?

Detta är ett interimsuppdrag där du blir anlitad som underkonsult hos oss på TNG Tech för att arbeta som konsult på plats hos vår kund. Vi sköter hela tillsättningen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av interimsuppdraget, ansök snarast! Urvalet sker löpande och uppdraget kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du skulle passa för det här uppdraget.
Mer info
Kontaktperson
Cilla Lennér
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 apr. 2023 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare