Hoppa till innehåll
Ansök nu
Om företaget
Odengymnasiet är en liten gymnasieskola som genomsyras av en trevlig och familjär stämning. Skolan har ljusa och rymliga lokaler med många grupprum, fräscha klassrum och en nyinredd frisörsalong samt stylistsal. Utbildningarna utmärks av en gemensam lektionsstruktur och gemensam syn på lärande. Odengymnasiet satsar mycket på skolans elevhälsoteam som stöttar när du behöver och jobbar för att alla ska vara trygga, må bra och nå sina mål. Vi har trygghetsgrupp och en väl fungerade elevdelaktighet i vår skola. Odengymnasiet har höga ambitioner och vill vara den bästa skolan för sina elever.
Aprendere Skolor bedriver totalt 17 verksamheter inom grundskola, anpassad grundskola, gymnasieskola, anpassad gymnasieskola samt vuxenutbildning. Företaget grundades år 2008 i samband med att grundskolan Skolgrunden förvärvades. Fler skolor har sedan successivt startats från grunden eller förvärvats.
Aprendere har för närvarande cirka 1 500 elever och 400 medarbetare. Merparten av skolorna är belägna i Stockholms län med omnejd, men verksamhet finns även i Anderstorp, Lund, Nyköping, Uppsala, Örebro och Östersund.


Dina arbetsuppgifter
Får du energi av att påverka elever och personal genom ditt ledarskap på riktigt? Söker du en rektorsroll där förutsättningar prioriteras för att du ska kunna ägna fokus åt det pedagogiska ledarskapet?

Vi rekryterar nu en skicklig rektor till en liten unik gymnasieskola i Stockholm med både studieförberedande och yrkesförberedande program.

Uppdraget är att leda en gymnasieskola med 230 elever och 20 anställda. Du får möjlighet att tillsammans med vår engagerade personal driva den pedagogiska utvecklingen framåt.

Som rektor inom Aprendere har du ansvaret för tre områden: det pedagogiska ledarskapet, skolutveckling samt skolans ekonomiska resultat. I uppdraget ingår alla ordinarie rektorsuppgifter så som att leda verksamheten mot goda elevresultat och arbeta för en god arbetsmiljö och ett högt medarbetarindex. Det innebär att du jobbar proaktivt, med en stor portion nyfikenhet samt ett stort intresse för omvärldsanalys. I ditt uppdrag ingår att utveckla och höja andelen behöriga elever.
Inom Aprendere arbetar vi tillsammans för att nå våra högt ställda mål, här är samverkan en viktig del av uppdraget för att lära av varandra och utvecklas tillsammans. Som rektor ingår du i Aprenderes skolledargrupp. Du är direkt underställd VD och jobbar nära och får stöd från skolchefen i operativa skolledningsfrågor, skolutveckling, EHT och det systematiska kvalitetsarbetet. Samtidigt avlastas du i rollen då hantering av bl.a. IT och ekonomi sköts utanför rektorsrollen; allt för att du ska få möjlighet att fokusera på huvuduppdraget.
Som rektor i Aprendere har du en unik möjlighet att delta i den pågående utvecklingsresan. Här finns alla förutsättningar till delaktighet och påverkan i utvecklings- och beslutsfrågor. Här finns även goda utvecklingsmöjligheter på sikt.


Din profil
Vi söker en skicklig rektor med tidigare erfarenhet som skolledare från gymnasiet, gärna med erfarenhet av yrkesförberedande program. Du har gått eller har påbörjat rektorsprogrammet. Vi ser gärna att du har en pedagogisk utbildning eller motsvarande högskoleutbildning. Du har även kunskap och förståelse för att framgångsrikt leda elevhälsoteam.
Vidare har du ett stort engagemang och intresse för utbildningsfrågor.

Vi söker dig om är en trygg ledare som leder genom exempel. Du vågar vara transparant och är orädd i beslutsfattning samtidigt som du är eftertänksam. Du har förmåga att skapa delaktighet för att uppnå stort engagemang och god kvalitet. I detta har du en naturlig förmåga att samarbeta internt och samverka externt.
Du är naturligt resultatorienterad utan att ge avkall på hållbara relationer. I rollen som rektor har du förmåga att skapa hållbara strukturer och driva processer för att ständigt utveckla verksamheten.

Som ledare är du prestigelös. Du värdesätter ansvarstagande och resultat och har en vana att arbeta systematiskt med uppföljning mot såväl ekonomiska som verksamhetsmässiga mål. Du är väl insatt i de lagar, författningar och centrala styrdokument som är gällande för gymnasieskolan.?

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Ansökan
Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen så skicka in din ansökan redan idag!
Sök tjänsten på: www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb

I denna rekrytering samarbetar Aprendere med Clockwork Skolledare som hanterar hela rekryteringsprocessen. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig chefsrekryterare, Björn Kullgard på tfn 070-821 53 39 eller Sofi Centerman på tfn: 073-351 27 33.
Läs mer om Clockwork: www.clockworkpeople.se/skolbemanningochrekrytering/

Om oss
Clockwork Skolledare rekryterar och bemannar skolledare över hela Sverige.
Med stora upparbetade kandidatnätverk och fokus på hög kvalité har vi snabbt fått förtroende av Sveriges största utbildningsföretag och kommuner.

Vi är inte ytterligare ett bemanningsföretag, vi är Clockwork - och vi kan skola! Vi har själva bakgrund som skolledare, så när ni samarbetar med oss får ni all vår kompetens på köpet. Läs mer om vår resa: www.clockworkpersonal.se/skolbemanningochrekrytering


Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
03 juni 2023 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Clockwork är det nya bemannings- och rekryteringsföretaget. Vi har lång erfarenhet från bemanningsbranschen och vet hur viktigt det är med stark lokal närvaro.

Som ett fullserviceföretag inom bemanning och rekrytering hjälper vi våra kunder med kompetensförsörjning och flexibilitet i alla delar av bolaget. Våra tjänster täcker allt från bemanning av industripersonal och tjänstemän, interim management, matchning och rekrytering. Hos Clockwork är det människorna som gör skillnad.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare