Hoppa till innehåll
Clockwork logotyp

HR-konsult med inriktning arbetsrätt

Om oss
Hej! Det är vi som är Clockwork. Enligt Bolagsverket tillhör vi bemanningsbranschen men vi ser det inte som att vi arbetar med bemanning (inte bekvinning heller, för den delen) - vi jobbar med människor! Visst, vi rekryterar chefer och specialister, vi kompetensförsörjer industrier, teknikbolag, handelsföretag och andra, vi hjälper skolor att höja sin kompetens och vi matchar talanger och förmågor mot arbetsmarknadens behov.

Men vårt erbjudande handlar egentligen om en enda sak: kraften att gå framåt. Därför säger vi hellre att vi är i ”bättre-framtids-branschen”. Med hög kompetens, personligt engagemang och ett prestigelöst arbetssätt är det vår ambition att varje dag vara en laddstation för människor och företag som vill utvecklas. Du kan hämta kraft hos oss i över tjugo städer från Stockholm i söder till Luleå i norr.

Läs gärna mer på www.clockworkpeople.se

Om företaget
Vår kund är ett etablerat företag och är en av dem världsledande inom sitt område! Kunden är en global specialist på högpresterande rotations- och transmissionsteknologier, för de mest innovativa, krävande och kritiska applikationerna inom sjöfart-, energi-, försvar- och flygindustri. Med ca 300 anställda på fyra kontor internationellt är företaget nu i en spännande tillväxt- och transformationsfas med mål att expandera även på svenska marknaden. Ytterligare bakgrund om rollen ges vid fysiskt intervju.

Arbetsort: Kista, Sverige


Dina arbetsuppgifter
Som HR Generalist på heltid (100%) får du arbeta både högt och lågt inom HR-området, genom att dels vara med i ledningsgruppen, coacha chefer både strategiskt och operativt samt hantera personaladministration. Här får du möjlighet att vara en nyckelposition och påverka både vision och varumärke i enlighet med företagets förändringsresa där man går in i en ny och spännande tillväxtfas.

I och med att organisationen tillhör produktionsindustrin har dem kollektivavtal på både tjänstemanna- och arbetarsidan. Därför ser vi att du är trygg i att bemästra båda kollektivavtalsområdena. Tjänsten innebär att hantera fackliga förhandlingar och att ha ständig dialog med facket. I de dagliga arbetet ingår även att hantera arbetsrättsliga frågor.

Då detta är en ny roll, som eventuellt kommer skräddarsys över tid med bl.a. nya spännande projekt handlar uppdraget i dagsläget om att även på operativ nivå bidra genom att till exempelvis bygga upp strukturer och processer samt vara delaktig i delar såsom rekryteringsprocesser, medarbetar- och lönesamtal, samt avtal och fackliga förhandlingar. I rollen processleder du även det dagliga arbetet i ditt internationella team, dock utan personalansvar. Som HR-Generalist rapporterar du till företagets HR Direktör som sitter i Frankrike.

Detta konsultuppdrag passar dig som kan starta omgående, och vill ha en utmaning framför dig!

Din profil
Vi söker dig som är ute efter ett nytt HR-uppdrag omgående, där rollen blandas med högt och lågt. Vi tror att för att bemästra rollen är du bekväm i obekväma samtal med chefer, anställda och övriga aktörer. Du är mycket kunnig inom svensk arbetsrätt och i att tolka kollektivavtal.

För att lyckas i rollen tror vi att du blir ditt bästa jag i en roll där du får jobba med både högt och lågt och bidrar därför både på strategisk och operativ nivå. Att bygga upp, effektivisera och förbättra rutiner och processer för att skapa tydlighet för andra är något du brinner för. Vi söker dig som är kommunikativ, strukturerad och samarbetsorienterad, med god insikt i digitala systemprocesser. Har du erfarenhet av förändringsledning eller coachning ser vi även detta som meriterande.

Vi tror också att du har några års erfarenhet av bredare HR-frågor från liknande tjänst, gärna i en större organisation. Då företaget är globalt ser vi det som meriterande om du har internationell erfarenhet. Arbetsspråket är svenska men vi ser att du är bekväm med både svenska och engelska i tal och skrift.

För att känna sig trygg i ansvars- och arbetsuppgifter ser vi att du som söker har varit HR-generalist eller HRBP i minst 3 år, inom en industriell verksam miljö.

Högskole- eller universitetsexamen inom HR-området är krav.

Uppdragets längd är 2-3 månader, men kan förlängas.

Ansökan
Är det dig vi söker? Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen, så skicka oss din ansökan redan idag!
Sök tjänsten via: www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb

Vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Konsultchef Othilia Roos Englund, på 079 006 18 90.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 apr. 2023 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hej! Det är vi som är Clockwork. Enligt Bolagsverket tillhör vi bemanningsbranschen men vi ser det inte som att vi arbetar med bemanning (inte bekvinning heller, för den delen) - vi jobbar med människor! Visst, vi rekryterar chefer och specialister, vi kompetensförsörjer industrier, teknikbolag, handelsföretag och andra, vi hjälper skolor att höja sin kompetens och vi matchar talanger och förmågor mot arbetsmarknadens behov. Men vårt erbjudande handlar egentligen om en enda sak: kraften att gå framåt. Därför säger vi hellre att vi är i ”bättre-framtids-branschen”. Med hög kompetens, personligt engagemang och ett prestigelöst arbetssätt är det vår ambition att varje dag vara en laddstation för människor och företag som vill utvecklas. Du kan hämta kraft hos oss i över tjugo städer från Stockholm i söder till Luleå i norr. Läs gärna mer på www.clockworkpeople.se

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare