Kreditanalytiker

Kreditanalytiker

Om företaget
GRENKE var det första företaget att erbjuda finansieringslösningar för kontorsutrustning i Tyskland. Allt började med en idé vid ett skrivbord för över 40 år sedan. Idag är GRENKE specialist på personliga finansieringslösningar. Vi hjälper entreprenörer att göra vad de gör bäst - utveckla idéer och omsätta dem i praktiken. Vi är representerade internationellt i 33 länder - personligt och nära våra kunder. Läs mer på: www.grenke.se

Nu söker vi en erfaren Kreditanalytiker med gott affärssinne till GRENKEs kontor i Kista. Vill vara en del av ett familjärt bolag som erbjuder stora utvecklingsmöjligheter till sina anställda? Då är detta tjänsten för dig. Välkommen med din ansökan redan idag!

Din roll

I rollen som Kreditanalytiker är ditt ansvarområde att utföra kreditbedömningar och riskanalyser för att säkerställa god kreditgivning och acceptabel risk. Du är behjälplig vid kreditförfrågningar från Partners där du förväntas att på ett proaktivt och affärsmannamässigt sätt medverka till Grenkes fortsatta framgång genom att säkerställa kunder och leverantörer får en bra kundupplevelse. Du kommer tillhöra ett sammansvetsat team med många kontaktytor, extern som internt, och du rapporterar till Kreditchefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Kredithantering och kreditbedömning
  • Komplettering kreditförfrågningar
  • Hantera inkommande samtal och mail från kunder och leverantörer
Tjänsten är på heltid där du erbjuds en tillsvidareanställning hos Grenke. Startdatum är enligt överenskommelse men det är önskvärt ifall du kan starta så snart som möjligt. Grenkes kontor ligger i Kista.

Din profil

Vi söker dig som har en företagsekonomisk utbildning och har arbetat minst tre år med kreditgivning mot företag. Du har därmed god kunskap och förståelse inom området företagsekonomi och företagsanalys. Dina erfarenheter gör att du även har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift gällande kredit, risk & företag. Vi ser det som meriterade om du har vana av leasing.

Vi tror att rätt person är öppen, prestigelös och lyhörd för både sina kollegor som externa Partners. Du som söker ser dig som en "do:er" där ingen uppgift är för liten eller för stor. Du känner dig nu redo att ta nästa steg i din karriär med större ansvar och har en ambition att utvecklas inom området kredit- & företagsanalys.

Du har utöver detta vana av att jobba under tidspress, mot deadlines och resultatmål där teamets resultat & prestation är minst lika viktigt som din egen individuella.

Rekryteringsprocessen
I denna rekryteringsprocess samarbetar GRENKE med konsult- och rekryteringsföretaget Clevry. Vi på Clevry ser att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. I denna rekrytering kommer du därför, när du har ansökt, via mail få en länk till ett självskattningstest. Det tar cirka 20 minuter att genomföra testet, därefter kommer du få en feedback-rapport mailad till dig som belyser dina soft skills. Vid en eventuell intervju med Clevry kommer svaren gås igenom mer ingående.

Håll utkik i din inbox! Där finner du länk till frågeformuläret.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du några frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta ansvarig rekryterare: anna.almen@clevry.com Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om Clevry

I över 30 år har Clevry legat i framkant för ett mer soft skills-drivet arbetsliv inom talent acquisition, assessment och advisory. Vi finns globalt med kunder, konsulter och kandidater från Nordamerika till Singapore med huvudkontor i Brighton, Stockholm och Helsingfors. Våra 150 soft skills-certifierade rekryterare, affärspsykologer och experter finns alltid till er tjänst.

Följ oss gärna på LinkedIn Clevry Sweden
Mer info
Kontaktperson Anna Almén
Telefon 0700984170
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 11 mars 2023 (39 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

CLEVRY

Lindhagensgatan 74
112 18 Stockholm
08-612 04 90