Data Scientist inom Asset Management till Strukton

Data Scientist inom Asset Management till Strukton

Arbetsuppgifter

I rollen som Data Scientist kommer du att ingå i ett team som består av två underhållsingenjörer och tre verksamhetsutvecklare. Tjänsten innebär datamodellering och strukturering samt i viss mån programmering, för att möjliggöra bättre datadriven beslutstagning i stor omfattning.

Du kommer att få chansen att ta företagets förmåga till dataanalys och datadrivet beslutsstöd till nästa nivå för att bättre kunna visualisera infrastrukturens tillstånd och behov av åtgärder till era kunder. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av att förstå verksamhetens behov och bistå med beslutsstöd. Du kommer att transformera och städa upp data så att den är användbar samt skapa analysmodeller. Du kommer även att tillämpa modeller inom Machine Learning och visualisera data och agera rådgivare mot beslutsfattare.

Din profil
För att trivas i rollen som Data Scientist ser vi att du både är analytisk och gillar att agera expert inom ditt område. För att trivas och utvecklas i den entreprenörskultur som präglar Strukton Rails organisation behöver du ha ett strukturerat och kvalitetsmedvetet arbetssätt. Du är självgående och ansvarstagande i ditt arbete och har lätt för att samarbeta. Vi ser gärna att du också är nyfiken och tar initiativ då tjänsten innefattar vidareutveckling av dataanalys.

Krav:

  • Eftergymnasial utbildning inom relevant område t.ex. systemvetenskap, datateknik, informationsteknologi, business intelligence.
  • Minst två års arbetslivserfarenhet inom området Data Scientist / Business Intelligence
  • Erfarenhet av programmering t.ex. Python, R, Java, SQL
  • Erfarenhet av PowerBI, SAS eller ett liknande data analytics tool.
  • Erfarenhet av Database management och data vizualisation
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift


Vi kan erbjuda dig
Strukton Rail är en av Sveriges ledande privata järnvägsentreprenörer. De levererar infrastrukturlösningar för järnväg i Skandinavien genom att bygga och underhålla spårsystem. Idag har Strukton Rail cirka 1000 medarbetare och är verksamma i Sverige och våra skandinaviska grannländer. Som en av Sveriges största järnvägsentreprenörer levererar de alltid hållbara och kostnadseffektiva lösningar av hög kvalité.

Du blir delaktig i ett företag där de inte bara arbetar på spår utan även med RÄLS: Respekt, Ärlighet, Lita på, Säkerhet; Strukton Rails värdegrund som de eftersträvar i allt de tar sig an.

Kontakt information
Har du några frågor kring tjänsten? Kontakta Julieth Escobar på tfn: 073-4159387 eller julieth.escobar@centric.eu

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.centric.eu
Sista ansökningsdag 20 feb 2023 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Strukton Rail är en av Sveriges ledande privata järnvägsentreprenörer. Idag befinner de sig i ett spännande och expansivt skede och söker därför en Data Scientist inom Asset Management. Asset Management är en del av affärsområde Underhåll, och ansvarar för systemutveckling, integration, dataanalys och rapportering samt verksamhetsutveckling generellt.

Som anställd på Strukton Rail får du möjligheten att anamma en utvecklande roll där du kommer att få vara med i ett företag där arbetet utförs med hjärtat. Du kommer att få vara med och rådgiva beslutsfattare och få möjligheten till utbildningar då personalens utveckling och välmående är A och O för företaget. De tillämpar hybrid arbetsplats, med möjlighet att arbeta hemifrån. Resor inom Sverige kan förekomma.

Plats: Stockholm/Västberga, Västerås, Göteborg, Norrköping, Malmö eller enligt önskemål. Gärna nära Strukton Rails etableringar.
Sista ansökningsdag: 2023-01-29