Fälttekniker

Fälttekniker

Vill du bli en del av ett marknadsledande bolag? Trivs du med varierande arbetsdagar? Har du erfarenhet av eller utbildning inom mekanik? Då kan tjänsten som Fälttekniker till Cargotec vara något för dig!

Om Cargotec:
Cargotec har det största utbudet av lösningar och tjänster för lasthantering för hamnar, terminaler, distributionscentraler och tung industri. De är branschledande inom terminalautomatisering och energieffektiv containerhantering där var fjärde containerrörelse runt om i världen hanteras av en Cargotec-lösning. Cargotec och dess dotterbolag sysselsätter cirka 12 500 personer världen över.

I rollen som Servicetekniker/Mekaniker:
I rollen som Fälttekniker på Cargotec kommer du arbeta med service och underhåll av större truckar och tyngre fordon inom materialhantering för Cargotecs kunders räkning. Arbetet kommer utföras ute hos kund på plats där maskinen används. I regionen som du kommer tillhöra har de under de senaste åren ökat försäljningen av eldrivna truckar och därför kommer service och underhåll utföras både på eldrivna och dieseldrivna maskiner. I rollen ingår både planerad service och underhåll samt mer akuta ärenden. Du är hemgaragerad med din Servicebuss och har område över hela Småland öster om E4:an som ditt ansvar.

Du planerar tillsammans med ditt team din arbetsdag utifrån kundernas behov och efterfrågan, då det handlar om både akut och planerat underhåll kan din dagsplanering komma att rubbas. Arbetet innebär främst självständigt arbete men på större uppdrag samarbetar du med en kollega. Då Cargotec just inom det området du kommer vara verksam ökat sin försäljning av eldrivna truckar är det bra om man har kunskap inom det, alternativt ett starkt intresse och vilja att lära sig.
När du börjar erbjuds du en anpassad introduktion där du kommer gå bredvid befintliga tekniker samt få möjlighet att gå för rollen nödvändiga utbildningar.

Några av de återkommande arbetsuppgifterna kommer vara

  • Planerat och akut underhåll av truckar och andra maskiner inom materialhantering som drivs av både el och diesel.
  • Frihet under ansvar där du planerar din egen arbetsdag tillsammans med kunderna och ditt team.
  • Självständigt arbete såväl som teamwork!
Om dig:
Som person är du serviceminded men också noggrann i rapportering och dokumentation samtidigt som du är självständig i din roll. Du trivs också i samarbetet med andra samt har en god social kompetens och trivs i dialogen med kund och kollegor. Dagen eller veckan som du planerat kan ändras på grund av något akut dyker upp och det är därför även viktigt att du är flexibel. 

Arbetslivserfarenhet: 
För att lyckas i rollen som Fälttekniker bör du ha god mekanisk kunskap som du fått antingen från att arbeta med liknande tjänster eller från utbildning. Då du kommer arbeta väldigt kundnära ses serviceinriktade roller som meriterande. Det är också meriterande om du arbetat med eldrivna maskiner/fordon tidigare, alternativt om du har ett starkt intresse och en vilja att lära dig.

För att lyckas i rollen bör du ha:
  • God mekanisk kunskap från erfarenhet av liknande roll eller från utbildning.
  • B-körkort.
  • Svenska och engelska.
Det är en bonus om du även har:
  • Erfarenhet av kundnära roller.
  • Erfarenhet av eldrivna maskiner/fordon.
  • Erfarenhet av att arbeta med service och underhåll av truckar.
  • Truckkort.

Vad erbjuder Kalmar Service dig
I rollen erbjuds du en varierande vardag hos en av branschens verkliga tungviktare. Med det kommer trygghet, goda personliga villkor och lön samt goda utvecklingsmöjligheter där de gärna satsar på att utveckla sin personal.

Övrigt
Start: Omgående eller enligt överenskommelse
Omfattning: Rekrytering  
Plats: Jönköping med omnejd
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Fälttekniker hos Cargotec intressant? KUL! Urvalet sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!
 

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.cargotec.com
Sista ansökningsdag 8 mars 2023 (27 dagar kvar)