Prestigelös Ekonomiansvarig till CancerRehabFonden, Stockholm

Prestigelös Ekonomiansvarig till CancerRehabFonden, Stockholm

Visste du att en av tre drabbas av cancer men att långt ifrån alla får den rehabilitering de behöver för att komma tillbaka till en vanlig vardag? CancerRehabFonden gör ett otroligt arbete i att hjälpa så många som möjligt att återfå livsgnistan. De är helt beroende av bidrag från stiftelser, föreningar och privatpersoner.

De söker nu till sitt kontor i Stockholm en prestigelös ekonomiansvarig som kommer att vara lite av spindeln i nätet. Rollen innefattar högt och lågt och är generalsekreterarens högra hand och ser till att alla administrativa uppgifter genomförs noggrant och tillfredställande men även hjälper, stöttar och coachar de övriga i teamet. Du tillsammans med fyra andra personer arbetar tätt tillsammans i en familjär och trevlig stämning med ett gemensamt mål att kunna hjälpa så många som möjligt.

CancerRehabFonden sitter i trevliga lokaler i centrala Stockholm. Tjänsten är 100% med en möjlighet att arbeta 80% vid intresse. Det ges också möjlighet till hemarbete ett par dagar i veckan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvarig för den löpande bokföringen inklusive månads- och årsbokslut, upprätta årsredovisning och ha kontakt med revisorer
  • Lönehantering för fem personer inkl. pensionsförsäkringar
  • Ansvarig för likviditetsanalys och upprätta budget och prognos
  • Delta som sekreterare på styrelsemöten
  • Personalansvar för tre kollegor (innefattar utvecklingssamtal och lönesamtal)
  • Upprätta riktlinjer för intern kontroll, ansvarig för policys och regelverk efterföljs och är uppdaterade och agera kontaktperson mot GIVA Sverige och Svensk Insamlingskontroll
  • Kontaktperson mot kapitalförvaltare GRO Kapitalförvaltning

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en akademisk examen i ekonomi alternativt har jobbat ett antal år med ekonomi och förstår helheten i en organisation. Meriterande är om du kommer från en ideell förening. Du behöver vara duktig på Excel och har du erfarenhet av Salesforce som är CRM system så är det ett plus. Eftersom lönehantering ingår i rollen men inget krav att kunna, så är detta och att man jobbat i systemet Hogia meriterande.

Personliga egenskaper:
I denna rekrytering så lägger vi stor vikt vid personligheten. Som redan nämnts är du en person som är prestigelös och har förståelse för att det är ett litet bolag och att man hjälps åt i stort och smått. Du behöver vara noggrann och strukturerad och ha hög integritet. Du är självgående och inkännande med en glädje i att skapa trivsel för dina arbetskamrater.

Placeringsort:
Centrala Stockholm

Om företaget:
CancerRehabFonden är en ideell insamlingsorganisation som erbjuder rehabilitering till vuxna cancerdrabbade. Vår vision är att alla som drabbas av cancer ska kunna få rehabilitering. Vårt mål är att kunna hjälpa alla de som ansöker om cancerrehabilitering hos oss.

Vi är helt fristående från andra cancerorganisationer och får inga statliga bidrag, utan är beroende av gåvor från privatpersoner, företag och stiftelser. Ju fler som stöttar oss, desto fler cancerdrabbade kan vi hjälpa.

Varje år får fler än 60 000 personer i Sverige cancer. Men tack vare forskningens framsteg är det allt fler som överlever sjukdomen, vilket har gjort att behovet av cancerrehabilitering ökar.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag 3 feb 2023 (2 dagar kvar)