Hoppa till innehåll
Cabonline SaP 20 Juli 2023 logotyp

Group Financial Controller till Cabonline AB, Stockholm

Publiceringsdatum
28 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Nu söker vi på Cabonline en driven och proaktiv Group Financial Controller. Rollen är ny och utökar teamet där du arbetar tillsammans med Group Business Controller och Head of Group Business Control, jämte övriga kollegor inom Group Finance.

Som Group Financial Controller får du en nyckelroll med möjlighet att bygga upp funktionen och skapa, utveckla och underhålla modeller och rapporteringsstrukturer. Du jobbar nära övriga kollegor i Group Finance teamet och kommer in i ett spännande skede i bolaget där det finns ett stort fokus på de områden som du kommer att arbeta med. Du rapporterar till Head of Group Business Control.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Group Financial Controller:

  • Löpande finansiell rapportering och analys av verksamheten
  • Budget/forecast av balansräkning och kassaflöde
  • Likviditetsanalys och uppdatering av nuvarande likviditetsmodell
  • Skapa, utveckla och uppdatera en dynamisk likviditetsmodell med fokus på Net Working Capital
  • Cash management
  • Stötta vid gruppens externa redovisning

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi. Du har erfarenhet från kvalificerad redovisning. I denna roll ingår viss koncernredovisning, dock ej löpande. Stor tyngdpunkt i rollen kommer ligga på likviditetsforecast och analys samt att sätta upp ny struktur och modell för detta från grunden, varför erfarenhet från liknande uppgift är mycket meriterande. Du är en systemstark problemlösare och trygg i Excel. Har du erfarenhet från transaktionsintensiva och/eller tjänsteproducerande bolag ser vi det som meriterande.

Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid personlighet och värdesätter högt ditt driv och engagemang. Du blir en nyckelspelare som arbetar supporterande mot olika delar av bolaget internt och har således många kontaktytor, vilket kräver att du är kommunikativ och initiativtagande. Den här rollen passar dig extra bra som har hög känsla för ansvar, är proaktiv och tycker om att driva projekt framåt.

Om Cabonline:
Cabonline är Nordens ledande taxikoncern med ca 4900 anslutna taxibilar i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Inom Cabonline finns en rad välkända varumärken som Taxi Kurir, Sverigetaxi, TOPCAB, Norges taxi, Kovanen. Cabonline erbjuder sina anslutna åkerier marknadsföring, teknikutveckling, taxibokning och tillgång till attraktiva kundavtal med kommuner och företag. Cabonline omsätter cirka 5,5 miljarder kronor. Huvudägare är H.I.G. Capital och man har ca 650 anställda i fem länder. Huvudkontoret ligger i Solna. För mer information www.cabonline.com

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar Cabonline med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Jessica Blomgren 073-942 58 91 eller Anette Wickholm 070-712 98 08.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

 

Välkommen med din ansökan!

Cabonline SaP 20 Juli 2023 logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 jan. 2024 (39 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande Jobb

Stockholms stad
Ekonomi
Företagslogga
Stockholms stad
Ekonomi
Företagslogga
Stockholms stad
Ekonomi
Företagslogga