Hoppa till innehåll
Business Sweden logotyp

Senior Financial Controller till Business Sweden, Stockholm

Ansök nu

Är du en senior Redovisningsekonom, Financial Controller eller motsvarande som söker en spännande organisation att fortsätta utvecklas i? Business Sweden verkar för att skapa maximalt värde för Sverige genom att hjälpa svenska företag att växa internationellt och utländska företag att investera i Sverige - här bidrar du till att skapa skillnad, på riktigt! För Business Swedens räkning söker vi en kvalificerad redovisare till en bred roll, i en dynamisk och mångkulturell miljö med hög energi.

Rollen är omväxlande med tyngdpunkt på redovisning och innefattar även en del koncernredovisning. Du kommer att ingå i ett team om 7 kollegor som alla rapporterar till Redovisningschefen. Vi sitter i fina lokaler på vårt huvudkontor i WTC.


Huvudsakliga ansvarsområden:
* Kvalitetssäkra bokslut för utlandskontoren
* Omvärderingar och avstämningar balanskonton
* Ansvar för koncernredovisningen inkl avstämning av interna mellanhavanden
* Support/information till organisationen i diverse redovisnings- och legala frågor
* Delaktig i frågor rörande moms och skatter i Sverige och utomlands
* Deltaga i koncernens transfer pricing arbete inkl legal struktur
* Delaktig i framtagandet av Årsredovisning inkl notapparat för de svenska bolagen
* Medverka vid intern och extern revision
* Ansvar för att bryggor mellan årsredovisning och lokalbokföring upprättas för de legala enheterna i utlandsverksamheten
* Delta och leda diverse projekt inom ekonomiavdelningen

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har flera års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Lämplig bakgrund kan vara att ha arbetat som senior redovisningsekonom, redovisningsansvarig eller kanske redovisningschef, gärna i en internationell miljö. Du är väl förtrogen med rapportering enligt K3 (eller IFRS) och har erfarenhet av koncernredovisning. Har du erfarenhet av projektredovisning ser vi det som positivt. Du har vidare god IT-vana och lätt för att sätta dig in i nya system. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper:
Som person välkomnar du förändringar och har lätt att anpassa dig till nya situationer och förutsättningar. Här trivs du som är prestigelös och bra på att driva utveckling. Välkommen till ett glatt gäng med god sammanhållning, där vi stöttar varandra och har kul ihop.

Som Senior Financial Controller på Business Sweden erbjuds du:
* Vara en del av en mycket entreprenöriell och dynamisk kultur med hög energi
* Karriärmöjligheter både i Sverige och utomlands

Om Business Sweden
Business Sweden ägs gemensamt av svenska staten och det svenska privata näringslivet. Det har gett ett unikt mandat att hjälpa internationella företag att få tillgång till den svenska marknaden och hjälpa svenska företag att använda landet som en plattform för internationell expansion. Business Sweden arbetar med allt från start-ups och små- och medelstora företag till multinationella bolag - med skräddarsydda tjänster för samtliga av dessa. Läs mer om Business Sweden här: https://www.business-sweden.com/sv/

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
18 juni 2023 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare