Hoppa till innehåll
Business Sweden logotyp

Senior Accountant med ansvar för den centrala redovisningen till Business Sweden, Stockholm

Ansök nu

För Business Swedens räkning söker vi en trygg och kunnig Senior Redovisningsekonom till en rolig roll med mycket ansvar, i en dynamisk och mångkulturell miljö med hög energi.

I samband med omstrukturering av finansavdelningen på Business Sweden finns det nu chans att söka denna nya roll där du utöver sedvanligt kvalificerat redovisningsarbete också får chans att axla delar av tidigare Finance managers uppgifter.

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av just kvalificerat redovisningsarbete och som vill till en spännande, internationell miljö där egna idéer och förslag värdesätts. Business Sweden verkar för att skapa maximalt värde för Sverige genom att hjälpa svenska företag att växa internationellt och utländska företag att investera i Sverige - här bidrar du till att skapa skillnad, på riktigt!

Som Ansvarig Senior Accountant jobbar du nära teamets redovisningsspecialist och tillsammans har ni det totala ansvaret för den centrala redovisningen, stabsfunktioner och hela den svenska delen av verksamheten. Du har din närmsta tillhörighet i redovisningsteamet som förutom du och en redovisningsspecialist består av ytterligare 6 kollegor – Senior Accountants, som i sin tur ansvarar för ett antal kontor var i världen. Du rapporterar till Redovisningschef och sitter i WTC i centrala Stockholm.

Huvudsakliga ansvarsområden som Senior Accountant:

  • Ansvar för den centrala redovisningen (stabsfunktioner samt den svenska delen av verksamheten)
  • Skatt och moms
  • Transfer Pricing
  • Valutasäkringar/Placeringar
  • Projektredovisning
  • Redovisning enl K3 (alt. IFRS)
  • Delaktighet i att driva utveckling av rutiner och processer

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har relevant högskoleexamen såsom civilekonom eller motsvarande och har flera års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Denna roll kommer innehålla flera kvalificerade övergripande redovisningsuppgifter t.ex; se över placeringar, valutasäkringar, övergripande avstämningar, skattefrågor samt projektredovisning, vilket vi vill att du ska ha med dig från tidigare roller. Du kommer också att vara delaktig i Business Swedens legala strukturprojekt som syftar till att starta upp nya legala enheter i utlandet där det finns ett behov.

Även om det finns ett visst stöd i transfer pricing från extern part så vill vi att du förstår komplexiteten och arbetat även med detta tidigare.

Lämplig bakgrund kan vara likande roll alternativt bred ekonomiansvarig i medelstort bolag och gärna i en internationell miljö. Du har erfarenhet av redovisning enligt K3 alternativt IFRS, erfarenhet av att ta fram årsredovisningar för ett bolag samt god IT-vana och lätt för att sätta dig in i nya system. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid personlighet och värdesätter högt en prestigelös inställning, god samarbetsförmåga med ett genuint intresse för att hjälpa andra. Då rollen innefattar kontakter med flera olika intressenter där inte alla är ekonomer, är det en förutsättning att du är kommunikativ och har ett coachande förhållningssätt. Vidare är du analytisk och noggrann och välkomnar förändringar. Här får du gärna vara proaktiv och komma med egna idéer och förslag för att utmana både processer och arbetssätt. Välkommen till ett glatt gäng med god sammanhållning där vi stöttar varandra och har kul ihop.

Som Senior Accountant på Business Sweden erbjuds du:

  • Vara en del av en mycket entreprenöriell och dynamisk kultur med hög energi
  • Karriärmöjligheter både i Sverige och utomlands

Om Business Sweden
Business Sweden ägs gemensamt av svenska staten och det svenska privata näringslivet. Det har gett ett unikt mandat att hjälpa internationella företag att få tillgång till den svenska marknaden och hjälpa svenska företag att använda landet som en plattform för internationell expansion. Business Sweden arbetar med allt från start-ups och små- och medelstora företag till multinationella bolag - med skräddarsydda tjänster för samtliga av dessa. Läs mer om Business Sweden här: https://www.business-sweden.com/sv/


Ansökan:

I denna rekryteringsprocess samarbetar Business Sweden med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Marie Edström-Barter 070-509 94 14 eller Jessica Blomgren 073-942 58 91.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 nov. 2023 (32 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare