Ekonomiassistent med fokus på leverantörsreskontra

Ekonomiassistent med fokus på leverantörsreskontra

Vi på Brightby- Meritmind söker nu dig som är en erfaren ekonom och som har erfarenhet av och vill fortsätta jobba med leverantörsreskontra!
Efterfrågan från våra kunder på duktiga ekonomer är stort och just nu efterfrågas kompetens inom leverantörsreskontra.
De flesta av våra kunder är centralt belägna i Stockholm och många är stora , välkända bolag som arbetar i stora flöden. Nu söker vi för vår kunds räkning en duktig, flexibel och förändringsbenägen ekonomiassistent som med fördel kan hantera både leverantör- och kundreskontra.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leverantörsreskontra
  • Avstämningar
  • Attestering
  • Periodiseringar
  • Utbetalningar
  • Hantera påminnelser och dialog med leverantörer vid behov
  • Hantera inkassoärenden
  • Kontoavstämningar i bokslut
  • Adhoc

Kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som har några års erfarenhet från reskontra, gärna i stora flöden och meriterande är även om du arbetat i börsnoterade bolag.
Du har ett systemintresse och tycker om att aktivt arbeta med att förbättra och effektivisera i dessa. Har du tidigare jobbat i stora system som SAP, Oracle, Navision, Dynamics, Agresso, IFS, Visma eller liknande är det klart meriterande. Du har även goda kunskaper i Excel och har jobbat i detta system med mycket datahantering.
Då du i rollen inom reskontra har många kontaktytor ställer det krav på att du är kommunikativ och flytande i tal och skrift på svenska. Engelska kan du också kommunicera på obehindrat.

 

Vi söker dig som:

– Har minst 1 års erfarenhet inom området leverantörsreskontra, med arbetsuppgifter som innefattar alltifrån kontering till avstämningar och bokslut
– Tar ansvar och har förståelse för sin roll i helheten
– Kan arbeta självständigt

För att trivas hos våra kunder bör du vara driven och lösningsfokuserad. Du har lätt för att kommunicera och förklara på ett tydligt sätt och är prestigelös och trivs i en koordinerande roll där det ställs krav på struktur. Du arbetar även flexibelt och är en team-människa som sprider härlig energi omkring dig. Du välkomnar förändring och gillar när det är högt tempo på arbetsplatsen och uppskattar varierande arbetsuppgifter samt är prestigelös i ditt arbetssätt, och är inte rädd för att hjälpa till där det behövs. Som person strävar du efter att bli bättre på det du gör och du söker nya lösningar och möjligheter. Du är en person som sätter laget framför jaget och har en mycket god förmåga att knyta kontakter och bygga förtroende.

Övrigt

Tillsättning: Omgående, eller med hänsyn till uppsägningstid

Placering: Stockholm

Anställning: Tillsvidareanställd som ekonomikonsult på Brightby, alternativt direktrekrytering till kund

Då vi ständigt söker ekonomer till våra kunder erbjuds olika anställningsformer. Kunderna efterfrågar lösningar som innebär alltifrån konsultuppdrag, där du erbjuds tillsvidareanställning på Brightby/Meritmind som ekonomikonsult (se nedan), Konsultrekrytering- där du övergår till kund efter din provanställning via oss, samt fasta rekryteringar direkt till kund.

Sök redan idag så diskuterar vi ditt nästa steg och dina önskemål!

Konsultrollen erbjuder dig stimulerande arbetsuppgifter där du får möjlighet att se olika typer av branscher och ekonomiavdelningar i mindre, medelstora och stora bolag och därmed utveckla din kompetens ytterligare.
Vi erbjuder ett stort utbud av utbildningar och seminarium samt föreläsningar och konsultträffar. Utöver detta har du som konsult tillgång till ett digitalt utbildningsverktyg för att effektivisera din vardag och få kompetensutveckling på ett enkelt och snabbt sätt. Allt för att du ska få möjlighet att kompetensutvecklas och trivas i din roll som konsult.
Som konsult på Brightby Bemanning har du en trygg anställning som omfattas av kollektivavtal. Självklart har vi också förmåner som försäkringar, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och tillgång till förmånsportalen Benify

 

Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda och omsätter över en halv miljard. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.s

 

 

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag 30 apr 2023 (37 dagar kvar)