Hoppa till innehåll
Brightby Bemanning logotyp

Ekonomiassistent inom kundreskontra sökes!

Publiceringsdatum
16 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vi på Brightby- Meritmind söker nu dig som är en erfaren ekonom och som brinner för just kundreskontra!
Efterfrågan från våra kunder på duktiga ekonomer är stort och just nu efterfrågas kompetens inom kundreskontra.
De flesta av våra kunder är centralt belägna i Stockholm och många är stora , välkända bolag som arbetar i stora flöden.


För kunds räkning söker vi nu en snabb och rapp ekonomiassistent som kommer ansvara för hantering av stora volymer kundfakturor. Bolagen är ofta större, välkända kunder där du får chans att utvecklas i din roll på ett brett plan.

Vill du jobba i en snabbväxande verksamhet där du får utvecklas i din roll som ekonom, då ska du söka redan idag!

Start är så snart som möjligt och du kommer att få en trygg anställning som konsult via oss på Brightby/Meritmind, Sveriges största aktör inom rekrytering och bemanning av ekonomer. I vissa fall erbjuds fast anställning direkt hos kund

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Kundreskontra
 • Matcha kundfakturor mot avtal
 • Kredithantering
 • Kassavstämning
 • Bankavstämning
 • Periodiseringar av intäkter
 • Inbetalningar
 • Reda ut bestridan, påminnelshantering
 • Hantera inkassoärenden
 • Fakturering
 • Kontoavstämningar i bokslut
 • Hantera kommunikation och samarbete med både interna och externa intressenter
 • Process- och rutinutveckling för faktureringsområdet

 

Vem är du?

Vi söker dig som har minst 3-5 års erfarenhet av reskontraarbete, med fördel med fokus på kundreskontra där du även hanterat kreditupplysningar.

Om du har jobbat i börsnoterade bolag så är det meriterande

Du har ett systemintresse och tycker om att aktivt arbeta med att förbättra och effektivisera i dessa. Har du tidigare jobbat i stora system som SAP, Oracle, Navision, Dynamics, Agresso, Visma eller liknande är det klart meriterande. Du har även goda kunskaper i Excel

Då du i rollen inom reskontra har många kontaktytor ställer det krav på att du är kommunikativ och flytande i tal och skrift på svenska. Engelska kan du också kommunicera på obehindrat.

För att trivas hos våra kunder bör du vara driven och lösningsfokuserad. Du har lätt för att kommunicera och förklara på ett tydligt sätt och är prestigelös och trivs i en koordinerande roll där det ställs krav på struktur. Du arbetar även flexibelt och är en team-människa som sprider härlig energi omkring dig.

 

Övrigt

Tillsättning: Omgående, eller med hänsyn till uppsägningstid

Placering: Stockholm

Anställning: Tillsvidareanställd som ekonomikonsult på Brightby, med chans till övertag hos kund

Tveka inte att höra av dig vid frågor och funderingar!

Som konsult på Brightby Bemanning har du en trygg anställning som omfattas av kollektivavtal. Självklart har vi också förmåner som försäkringar, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och tillgång till förmånsportalen Benify
Vi erbjuder ett stort utbud av utbildningar och seminarium samt föreläsningar och konsultträffar. Utöver detta har du som konsult tillgång till ett digitalt utbildningsverktyg för att effektivisera din vardag och få kompetensutveckling på ett enkelt och snabbt sätt. Allt för att du ska få möjlighet att kompetensutvecklas och trivas i din roll som konsult.

 

 

Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda och omsätter över en halv miljard. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se

För mer information är du välkommen att kontakta Carolina Löfgren på carolina.lofgren@meritmind.se, alt 0703-676703.
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Brightby Bemanning arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil-status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Brightby Bemanning logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 dec. 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu