Utredare till Naturvetarna

Utredare till Naturvetarna

Har du erfarenhet från en facklig, politisk organisation eller en myndighet och har god insyn i svensk arbetsmarknad, ekonomi och politik? Har du en fallenhet för att göra komplext material tillgängligt och förståeligt för olika målgrupper? Kommande tvåårsperiod kommer Naturvetarna driva ett projekt inom påverkansområdet med fokus på vissa utvalda frågor och behöver därmed stärka upp med en utredare/analytiker. Här erbjuds du en tjänst där du får kombinera din analytiska sida med en kommunikativ roll.

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Naturvetarna. Du kommer bli anställd på en särskild visstidsanställning för en tvåårsperiod.

Om företaget

Naturvetarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund, som samlar ca 34 200 medlemmar med en akademisk examen inom naturvetenskapliga ämnen. Naturvetarna coachar, företräder och stöttar medlemmar genom hela deras karriär, oavsett i vilken sektor de jobbar, om de är anställda, arbetssökande, studenter, chefer eller företagare.

Naturvetarna är ett fackförbund inom Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, där 22 fackförbund ingår. På Naturvetarna får du engagerade och kompetenta kollegor och du erbjuds en stimulerande arbetsmiljö.

Du kommer rapportera till chefen för Avdelningen för Marknad och Samhällspolitisk påverkan. Avdelningen arbetar projekt- och kampanjbaserat, med tydliga mål som följs upp flera gånger per år, och i team där kompetensdelning, eget driv samt prestigelöshet är viktiga samverkande faktorer.

Arbetsuppgifter

Som utredare hos Naturvetarna kommer du fokusera på några utvalda frågor/projekt under en tvåårsperiod för att stärka upp insikter på några prioriterade områden för förbundet, t ex. arbetsmarknaden, grön omställning och utbildningsområdet. Innehållet du skapar kan exempelvis vara rapporter, debattartiklar eller remissvar.

Hos Naturvetarna är utredarrollen aldrig ensam utan ingår i team, där man driver frågor gemensamt med flera personer på avdelningen. I det specifika projekt som kommer drivas under tvåårsperioden kommer du samarbeta nära projektledaren som har en bakgrund som statistiker och analytiker. Samarbetsförmåga och prestigelöshet, kombinerat med integritet och en vilja att lära sig nytt, är därför önskvärda egenskaper. Du kommer skifta mellan både kortsiktiga och långsiktiga uppgifter samt både kunna skrapa på ytan och gå på djupet där det behövs. I rollen krävs det ofta att du är snabbfotad och kan agera mot aktuella frågor i samhället eller som berör olika medlemsgrupper. Du formulerar dina underlag och texter på ett enkelt, målgruppsanpassat och lättillgängligt sätt.

Rollen förutsätter ett intresse för och gärna erfarenhet av att röra sig i de politiska korridorerna, där du vet hur du kan skapa opinion och nätverka med politiker för att skapa framgång i påverkansarbetet. Du är kommunikativ och relationsbyggande och räds inte att skapa nya kontakter i ditt påverkansarbete. En del av arbetet innebär att skapa nätverk eller referensgrupper med experter.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Eftergymnasial utbildning inom statsvetenskap, nationalekonomi eller annan motsvarande akademisk utbildning minst motsvarande kandidatexamen
* Gärna några års erfarenhet inom facklig eller politisk organisation, myndighet eller motsvarande som gett dig god insyn i svensk arbetsmarknad, ekonomi och politik
* Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

För att trivas i rollen är du analytisk lagd och kan snabbt skapa dig en förståelse för siffror och har ett logiskt angreppssätt. Du gör utredningar och analyserar utfall vilket kräver ett strukturerat och noggrant arbetssätt. Därtill har du en fallenhet för att göra komplexa underlag och texter lättförståeliga för andra. I den här rollen förväntas du ta mycket eget ansvar och självständigt driva ditt arbete framåt, och det också är i en sådan roll som du trivs bäst. Eftersom du i rollen har flera kontaktytor både internt och externt är du kommunikativ och trivs väl i samarbete med andra. Som person är du hjälpsam och du ställer alltid upp för att stötta andra, oavsett om det ingår i dina arbetsuppgifter eller inte. Du är mån om organisationen och kan sätta din egen agenda åt sidan för att hjälpa organisationen framåt.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Nacka/Sickla
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.bravura.se
Sista ansökningsdag 3 mars 2023 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.