Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Utredare med pressekreteraransvar till Forena

Ansök nu

Trivs du i en roll där du får utlopp för din nyfikenhet? Vill du vara med och skapa skillnad för anställda i försäkringsbranschen? Forena söker dig med tidigare erfarenhet inom utredning eller kommunikation att anta en analytisk och självständig roll - välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Forena.

Om företaget

Forena är det enda fack som är specialiserat på försäkringsbranschen. Med sina drygt 14 000 medlemmar är de det största facket i branschen och det största facket bland akademiker och chefer i försäkringsbranschen. Forena arbetar för ett tryggt och utvecklande arbetsliv för anställda inom försäkring och finans. Deras medlemmar finns inom alla yrkesroller på försäkringsbolag, på banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare. Forena är ett arbetsnära fack vilket betyder att de finns ute på bolagen där deras medlemmar finns. Det är en partipolitisk obunden organisation vars ståndpunkter bygger på grundläggande demokratiska värderingar.

Arbetsuppgifter

Som utredare blir du en del av Forenas stab bestående av fyra medarbetare. Staben levererar strategisk analys och expertkompetens till olika delar i verksamheten.

I den här rollen ansvarar du för att identifiera intressanta frågor som rör organisationen, förbundet och den bransch där Forenas medlemmar är verksamma. Syftet med arbetet är att stärka Forenas synlighet och påverkansarbete avseende aktuella frågor och områden. Arbetet innefattar alltifrån att omvärldsbevaka, granska och undersöka olika ämnen i syfte att arbeta fram olika typer av underlag, utredningar eller rapporter. Underlagen kan användas för både interna som externa ändamål.

Utöver arbetat kopplat till rollen som utredare sköter du även förbundets pressfrågor. Till detta ansvar hör att bland annat författa och anpassa underlag efter målgrupp och kanal liksom hålla kontakt med journalister och media. Du agerar stödjande såväl långsiktigt som vid specifika situationer rörande publicitet och kontakter med media.

I den här rollen rapporterar du till förbundets stabschef.

Sammanfattningsvis innefattar tjänsten följande områden:
* Omvärldsbevakning, undersökning och utredning av intressanta sakfrågor för förbundet
* Författa underlag, rapporter och underlag till olika delar av organisationen
* Ansvar för förbundets pressfrågor, kontakt med media- och press samt ansvar att författa och anpassa underlag efter målgrupp

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Akademisk utbildning inom t ex nationalekonomi, juridik, statsvetenskap, kommunikation, arbetsrätt eller motsvarande område
* Tidigare erfarenhet inom relevant område, exempelvis kommunikation/press, utredning eller motsvarande
* Flytande kunskaper i svenska och engelska
* Van användare inom Office-paketet

Till den här rollen söker vi sig som är orädd och nyfiken. Du kommer in i en roll med stort eget ansvar som ställer krav på god initiativförmåga och ett mod och nyfikenhet att utforska nya områden. Arbetsuppgifterna i rollen ställer höga krav på god analytisk förmåga, det gäller bland annat kopplat till att analysera relevant underlag men också att tänka strategiskt och långsiktigt för förbundets räkning. I ditt arbete arbetar du mycket med skriftlig kommunikation och rollen ställer därför krav på god skriftlig kompetens. Du blir en del av ett mindre team där allas engagemang och samarbete är av största vikt.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Centrala Stockholm, viss möjlighet till hemarbete finns
Lön: Enligt överenskommelse
Facklig representant: Camilla Fager, 08-791 17 08

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Emma Wass via emma.wass@bravura.se

Har du frågor som rör din profil eller registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Sista ansökansdag är fredag 2 juni. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
21 juli 2023 (50 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare