Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Testledare inom ekonomi till Axfood IT

Ansök nu

Är du en erfaren testledare med minst tre års praktisk erfarenhet? Lockas du av möjligheten att utmana dig själv och växa inom en av Sveriges främsta aktörer inom dagligvaruhandeln? Drömmer du om att arbeta i en tekniskt komplex IT-organisation där testning och lärande är i fokus? Då är rollen som testledare, där du kommer vara en del av skapandet av framtidens ekonomisystem, något för dig!

Om tjänsten

Det här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att Axfood IT har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Axfood IT en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företaget

Axfood är en ledande koncern inom dagligvaruhandeln i Sverige och näst störst på marknaden med en marknadsandel om cirka 20 procent. Här ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och deras supportbolag Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfood ingår även Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem, Eurocash och City Gross.

Axfoods IT-organisation, även kallad Axfood IT, består i dagsläget av 300 anställda fördelade på utveckling och operations som ligger långt fram i tekniken. De utmanar ständigt marknaden för att ligga i framkant gällande digitalisering och för att ha marknadens nöjdaste kunder.

Med långsiktighet, kundfokus och ansvar arbetar Axfood ständigt mot lönsam tillväxt. De har visionen att vara Sveriges bästa dagligvarubolag och för att fortsätta den positiva trenden utvecklar företaget ständigt ett attraktivt sortiment, ökar innovationsgraden och etablerar butiker i geografiskt viktiga lägen. Axfood IT är en viktig del i detta och som delaktig under utrullningen av ny teknik spelar du en stor del i att leverera de bästa förutsättningarna för verksamheten.

Läs mer om Axfood IT här: https://www.axfood.se/nyhetsrum/nyheter/livet-pa-axfood-it--medarbetare-ger-insikter-i-nytt-poddavsnitt/

Arbetsuppgifter

I rollen som testledare på ekonomiavdelningen hos Axfood IT ansvarar du för det övergripande testarbete inom ekonomiområdet i både projekt och förvaltning. Du är med i hela processen från kravställning till uppföljning av testarbetet. Du planerar, samordnar och leder test i nära samarbete med både verksamhet och IT. Du ser till att Axfoods testmetodik tillämpas i arbetet och ansvarar även för att kontinuerligt förbättra och utveckla testprocessen. Du ansvarar för att sätta struktur kring test samt informera och utbilda ekonomiteamet vid nya och förändrade arbetssätt inom testområdet. De arbetar kontinuerligt med att automatisera tester, där du kommer identifiera och förvalta områdets automatiserade testscenarier.

Avdelningen Ekonomi på Axfood IT som du kommer tillhöra består av 16 personer med rollerna produktägare, utvecklingsledare, lösningsarkitekter och applikationsspecialister där du blir teamets testledare. Du jobbar även tätt tillsammans med andra testledare på Axfood IT med att förändra och förbättra Axfoods testmetodik och teststrategi.

* Driva testarbetet, vilket inkluderar planering och uppföljning av testarbetet
* Leda manuell och automatisk testning och kontinuerligt förbättra processer inom test
* Logga och rapportera upptäckta fel under testgenomförandet
* Planera ekonomiområdets aktiviteter inför releaser och produktionssättningar
* Driver testarbetet på strategisk nivå för hela organisationen med andra testledare

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Minst 3 års erfarenhet i en roll som testledare
* Obehindrad i svenska och engelska, tal och skrift
* Kunskap i Jira/Xray

Meriterande:
* Erfarenhet inom retail/branschen
* Erfarenhet av att arbeta inom SAP miljö
* ISTQB certifiering
* Erfarenhet av att arbeta med ekonomiprocesser

För att lyckas i rollen som testledare hos Axfood IT är du en person som tar stort ägandeskap för ditt område och ser till att utförandet bli bra. Då du arbetar på ett strukturerat sätt, siktar du alltid på att leverera ett bra resultat med kvalité och noggrannhet. Vidare är du lyhörd och känner av din omgivning vilket skapar förtroende hos de du arbetar med. Du tycker om att samarbeta, att lyssna på vad andra har att säga och du tycker att resultatet blir som bäst när ni jobbar tillsammans. Slutligen ser vi att du stimuleras av att vara med och förbättra processer och rutiner, och uppskattar en roll där du ges möjligheten att bidra med dina tankar och idéer och har mandat att ändra om/utveckla befintliga rutiner och processer.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Torsplan, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse
Ansvarig rekryterare: Victor Rundberg, victor.rundberg@bravura.se

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
21 juli 2023 (51 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare