Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Testledare inom BI & Analytics till Axfood IT

Har du driv och engagemang att bidra och åstadkomma förändring som ger resultat och ökar kvalitén? Letar du efter en arbetsplats som gör skillnad för miljontals människor varje dag? Är du en lagspelare av rang med ett strategiskt mindset, erfaren inom testledning och söker en roll som kan utmana dig? Axfood söker dig som vill vara en del av deras resa mot testdriven utveckling och automatiserade tester i alla deras leveranser!

Om tjänsten

Det här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att Axfood IT har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Axfood IT en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete. Uppdragstiden blir en ömsesidig testperiod där du har samma trygghet som en anställd.

Om företaget

Axfood är en ledande koncern inom dagligvaruhandeln i Sverige och näst störst på marknaden med en marknadsandel om cirka 20 procent. Här ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och deras supportbolag Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfood ingår även Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem, Eurocash och City Gross.

Axfoods IT-organisation, även kallad Axfood IT, består i dagsläget av 300 anställda fördelade på utveckling och operations som ligger långt fram i tekniken. De utmanar ständigt marknaden för att ligga i framkant gällande digitalisering och för att ha marknadens nöjdaste kunder.

Med långsiktighet, kundfokus och ansvar arbetar Axfood ständigt mot lönsam tillväxt. De har visionen att vara Sveriges bästa dagligvarubolag och för att fortsätta den positiva trenden utvecklar företaget ständigt ett attraktivt sortiment, ökar innovationsgraden och etablerar butiker i geografiskt viktiga lägen. Axfood IT är en viktig del i detta och som delaktig under utrullningen av ny teknik spelar du en stor del i att leverera de bästa förutsättningarna för verksamheten.

Läs mer om Axfood IT här: https://www.axfood.se/nyhetsrum/nyheter/livet-pa-axfood-it--medarbetare-ger-insikter-i-nytt-poddavsnitt/

Arbetsuppgifter

I rollen som testledare hos Axfood IT på avdelningen BI & Affärsanalys är du en nyckelspelare som leder avdelningens testarbete samt utvecklar testprocess och arbetsmetoder tillsammans med våra agila team. BI och Affärsanalys området är i en transformativ fas där du har en viktig strategisk och taktisk roll att driva fram en hög grad av automatisering och möjliggöra testdriven utveckling. Avdelningen och teamet består av 38 personer med olika bakgrunder och erfarenheter. Här kommer du att arbeta med olika former av tekniska möjligheter och ändrade arbetssätt samt coacha teamet i förflyttning inom testområdet. Du är avdelningens kontaktperson i allt som rör bolagets utveckling av testprocess och verktyg för test.

Avdelningen BI och Affärsanalys ansvarar för alla Axfoods systemlösningar inom området. Dina kontaktytor är många där du samarbetar med andra testledare, utvecklingsledare, teamleads, arkitekter och utvecklare. På Axfood arbetar de agilt och gör det som är mest relevant just nu, och de anpassar sig hela tiden efter en föränderlig omvärld.

* Driva det övergripande strategiska testarbetet på avdelningen
* Leda arbetet med att skriva testfall, skapa testdata och genomföra integrationstester
* Driva arbete med testdriven utveckling samt att automatisera och effektivisera testerna
* Tillsammans med andra testledare inom Axfood IT driva testarbetet på en strategisk nivå för hela organisationen

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Flera års arbetslivserfarenhet av testledning inom komplexa och agila miljöer
* Erfarenhet av att leda test under större förändringar
* Flytande i svenska och engelska, tal och skrift
* Meriterande med erfarenhet/kunskap av Jira/Xray
* Meriterande med bakgrund och kunskap inom Business Intelligence, Analytics och moln och/eller molnförflyttningar
* Meriterande om du tidigare arbetat med test av Teradata DW, AWS DW eller SAP DW

Vi tror att du som söker den här rollen tar stort ägandeskap för ditt område, ser till att utförandet bli bra och uppskattar att aktivt arbeta mot deadline. Då du arbetar på ett strukturerat sätt, siktar du alltid på att leverera ett bra resultat med kvalité och noggrannhet. Vidare är du lyhörd och känner av din omgivning vilket skapar förtroende hos de du arbetar med. Du tycker om att samarbeta, att lyssna på vad andra har att säga och du tycker att resultatet blir som bäst när ni jobbar tillsammans. Slutligen ser vi att du stimuleras av att vara med och förbättra processer och rutiner, och uppskattar en roll där du ges möjligheten att bidra med dina tankar och idéer och har mandat att ändra om/utveckla befintliga rutiner och processer.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm, Torsplan
Lön: Enligt överenskommelse

Hos Axfood finns trygghet och stora utvecklingsmöjligheter. Deras medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och genererar bättre beslut. De uppmuntrar därför en mångfald av sökande till alla deras tjänster och eftersträvar att spegla deras kunder. Hos dem har de ett öppet klimat där alla har möjlighet att utvecklas. Att de växer och utvecklas tillsammans gör att de kan leda vägen och utmana en hel bransch. De har även branschens tuffaste mål för mångfald. För dem är mångfald en affärsmöjlighet. Medarbetarnas breda kunskaper kring olika språk, högtider och mat, hjälper dem att spetsa deras kunderbjudande. Välkommen till en familj av möjligheter! Axfoodfamiljen!

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
19 apr. 2023 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare