Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Redovisningsassistent / Ekonomiassistent

Ansök nu

Vill du vara en del av ett företag som nyligen blev utsedda till topp 10 tillväxtföretag av Financial Times? Vill du även vara en del av ett start-up trots flera tusen anställda? Vi söker en driven och skicklig kandidat inom ekonomi och fakturering. Kanske är du nyutexaminerad och söker ditt första jobb eller har ett par års erfarenhet av en liknande roll och vill jobba nära verksamheten? Här får du chansen att vara en del av en tillväxtresa med stora utvecklingsmöjligheter!

Om tjänsten

Det här är ett konsultuppdrag på heltid som varar i 6 månader. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos företaget. Det finns goda möjligheter till förlängning av uppdraget.

Om företaget

Företaget är en ledande aktör inom global företagskommunikation. De erbjuder molnbaserade kommunikationstjänster som gör att kunderna kan integrera meddelande (SMS)-, röstapplikations- och mobildatatjänster i sin verksamhet. Kommunikationstjänster används för hantering av kritisk information hos exempelvis banker, flygbolag, aktörer inom sjukvården samt teknikbolag. Bolaget startades under 2008 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Företaget har listats som ett topp 10 tillväxtföretag av Financial Times och #1 av Bloomberg.

Arbetsuppgifter

Som Billing assistent kommer ditt primära ansvarsområde vara att förbereda fakturering för inlämning till företagets kunder, samt att ansvara för ekonomiska avstämningar. Du kommer därtill förbereda och granska månatliga fakturor i enlighet med företagets riktlinjer med hjälp av finansiella rapporter för att säkerställa efterlevnad av leveranstider.

Du kommer också att analysera, undersöka och lösa en mängd olika interna och externa kundförfrågningar kopplat till faktureringsstatus och andra allmänna fakturafrågor, samt initiera kommunikation med externa såväl som interna intressenter för att lösa faktureringsfrågor och avvikelser.

Primära ansvarsområden:
* Ansvara för kommunikation av faktureringsförfrågningar via Salesforce och e-post mellan kund, säljteam och andra interna intressenter.
* Underhålla och förbättra finansiella dokument.
* Samarbeta med andra avdelningar för att säkerställa faktureringsprecision.
* Kommunicera information till intressenter och lösa eventuella problem.
* Adressera och hantera kund- och säljteams frågor i enlighet med deadlines.
* Stödja månatliga och kvartalsvisa revisioner
* Driv förbättringar inom ditt ansvarsområde

Eftersom detta företag har kontor i olika tidszoner kan viss flexibilitet i ditt arbetsschema behövas vid särskilda tillfällen.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Avslutad eftergymnasial utbildning inom ekonomi, alternativt erfarenhet från en liknande roll
* Goda kunskaper i MS Office, primärt i Excell
* Goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift

Meriterande
* Förståelse för faktureringssystem och faktureringsprocessen
* Förståelse för telekombranschen

För att trivas i rollen är du en social och utåtriktad person. Då du har flera kontaktytor, både internt och externt, trivs du i samarbete med andra och har en god kommunikativ förmåga. Du är kundfokuserad, organiserad och uppmärksam på detaljer. Rollen kräver att du har förmåga att arbeta självständigt och ta ägarskap över ditt eget arbete. Att kunna planera och arbeta mot deadlines är även av stor vikt. Därtill är du en nyfiken person som motiveras av att utvecklas och bli bättre i din roll och kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter.

Övrig information

Det här är en annons där företagets namn inte framgår. Ibland väljer vi eller företaget själva att inte gå ut med namnet. Självklart kommer vi att berätta vilket företag det är. Senast om vi ses på intervju.

Start: Omgående
Plats: Centrala Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Billing, faktura, fakturering, fakturahantering, redovisning, redovisningsekonomi, kundreskontra, administration, ekonomi, finans, Stockholm, heltid

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 nov. 2023 (47 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare