Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Redaktionsledare med innehållsansvar till Finansförbundet

Ansök nu

Är du strukturerad med ett öga för redaktionell kvalitet och tonalitet? Har du erfarenhet av att projekt- eller arbetsleda andra inom digital redaktionell kommunikation? Finansförbundet söker en redaktionsledare / Content Manager som vill vara med och ta nästa kliv och utveckla redaktionens genomslag!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Finansförbundet.

Om företaget

Finansförbundet är det största fackförbundet för alla som arbetar inom bank- och finansbranschen. Förbundet har idag drygt 30 000 medlemmar, är partipolitiskt obundet och är medlem i TCO. Du hittar medlemmarna överallt - i den stora banken med flera tusen anställda såväl som i det lilla mäklarföretaget med nischad verksamhet. Finansförbundet tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och påverkar utvecklingen inom branschen. Kansliet består av ca 40 anställda och som redaktionsledare kommer du vara en del av enheten för Kommunikation, opinion och marknad.

Arbetsuppgifter

Som redaktionsledare rapporterar du till kommunikationschefen och tillhör enheten för Kommunikation, opinion och marknad. Enheten består av totalt 15 medarbetare som arbetar tvärfunktionellt inom olika fält; policy och opinion, marknad och event, UX, press och redaktion. Gemensamt är uppgiften att bidra till en integrerad och effektfull kommunikation. I rollen som redaktionsledare har du ett projekt- och arbetsledande ansvar för en grupp av fyra digitala redaktörer och en marknadskoordinator.

Största fokus i din roll är att säkerställa att det redaktionella arbetet genomsyras av den satta innehålls-/kanalstrategin och redaktionens årshjul. Du ansvarar för att samordna och besluta kring publiceringskalendern för redaktionen, både planerade inslag liksom förslag och önskningar som uppstår mer ad-hoc från organisationen.

I den här rollen är dina främsta ansvarsområden:
* Ansvar för innehålls-/kanalstrategi och att den genomsyrar redaktionens arbete
* Löpande arbetsledning och projektledning av det redaktionella arbetet
* Förvaltning och utveckling av redaktionens redaktionella guidelines och arbetsrutiner
* Ansvar för publiceringskalendern och arbetsledning kring den
* Uppföljning och analys av redaktionellt genomslag i syfte att sätta mål och fokus framåt för redaktionens arbete
* Operativ produktion av redaktionellt innehåll

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Eftergymnasial utbildning inom journalistik, kommunikation eller motsvarande område
* Erfarenhet av projekt- eller arbetsledning inom kommunikation, antingen från redaktion, byrå eller motsvarande
* Mycket goda kunskaper i svenska, framför allt skriftligt men även muntligt
* Erfarenhet som redaktör/skribent eller motsvarande med fokus på digitala kanaler där innehållsmarknadsföring som konverterar och nyhetsbrev som engagerar varit i fokus
* Erfarenhet av att arbeta inom eller haft samröre med intresseorganisation eller finansbranschen där du arbetat med kommunikation ses som meriterande

För den här rollen söker vi dig som är engagerad att taktiskt och operativt leda, organisera och planera en grupps kreativa arbete. Du vill samtidigt bidra i operativa produktionen. Du är trygg med att leda, coacha och utveckla andra i sitt skrivande och är själv en förebild som skribent. Du anpassar texter efter målgrupp och kanal och du har erfarenhet av att skriva med målet att väcka engagemang och leda till konvertering.

Finansförbundet har ett arbetsklimat med samskapande där det uppmuntras att lyfta och bolla förslag och idéer. Vi tror därför att du som söker den här rollen är lyhörd, prestigelös och trivs att samarbeta tvärfunktionellt.

Vi förutsätter att du delar de fackliga värderingar som är grunden för Finansförbundets arbete. Finansförbundet strävar i alla avseenden efter att vara fritt från diskriminering och erbjuda lika möjligheter för alla.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse och med hänsyn till eventuell uppsägningstid
Plats: Arenavägen, Globen. Minst 50% av din arbetstid förväntas du vara på kontoret. Kansliet har fasta dagar de vill att alla medarbetare är på plats.
Facklig representant: Anna Kjellander, Unionen, anna.kjellander@finansforbundet.se 08-614 03 39
Ansökan: I den här rekryteringen ber vi dig att skriva ett kort personligt brev och/eller en kort motivering av ditt intresse för rollen i samband med att du skickar in din ansökan.

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 nov. 2023 (55 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare