Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Ombudsman med fokus på arbetsrätt till Officersförbundet

Ansök nu

Har du tidigare arbetslivserfarenhet inom arbetsrätt eller arbetsrättslig rådgivning? Vill du bli en del av en organisation som gör stor skillnad för sina medlemmar? Trycket på de anställda inom Försvarsmakten ökar och Officersförbundet har en viktig roll i att påverka de anställdas arbetsmiljö och anställningsvillkor. För det uppdraget söker de dig med stort intresse för samhällsfrågor och arbetsrätt!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Officersförbundet.

Om företaget

Officersförbundet är ett fack- och yrkesförbund för soldater, sjömän, gruppbefäl och officerare som har anställning i Försvarsmakten eller dess närstående myndigheter, samt för dem som studerar till yrkesofficer. Förbundet har cirka 14 000 aktiva medlemmar. Officersförbundet arbetar för att den anställda militära personalen i Försvarsmakten ska få så bra anställningsvillkor som möjligt. Förbundet driver också medlemmarnas intresse- och professionsfrågor genom att delta i de beslutsprocesser som påverkar den anställda militära personalens arbetssituation, villkor och profession. Kansliet består idag av förbundsdirektör och ca 20 medarbetare. Officersförbundet har lokaler på Östermalm i centrala Stockholm.

Arbetsuppgifter

Som ombudsman med fokus på arbetsrätt blir du en del av förbundets förhandlings- och medlemsstöd. Ombudsmännen är uppdelad i två team - Rådgivning och utbildning samt Förhandling och samverkan. Rådgivningsteamet arbetar primärt med råd och stöd till såväl medlemmar som föreningar och förhandlingsteamet arbetar främst med förhandling och samverkansarbete gentemot Försvarsmakten. I den här rollen arbetar du inom rådgivningsteamet, men då du har en expertroll inom kansliet kommer du arbeta över teamgränserna och även ha andra samarbetsytor inom kansliet och mot de lokala föreningarna. Vid behov har du även kontakt med andra samarbetsorgan så som förbund inom SACO eller OFR.

Största delen av din tid lägger du på att stötta de lokala föreningarna i olika arbetsrättsliga frågor. Utöver det löpande arbetet kommer du också vara delaktig och emellanåt hålla i fackliga grundkurser. Du kommer också ha visst ansvar att bemannakansliets medlemsrådgivning, en arbetsuppgift alla ombudsmän delar på.

Rollen innefattar följande huvudsakliga områden:
* Rådgivning och stöd i arbetsrättsliga frågor.
* Expert inom arbetsrätt inom teamet samt inom kansliet och ut mot lokala föreningar.
* Medverka vid - och ha ett delansvar - för genomförande av fackliga grundkurser.
* Samarbete och samverkan med Försvarsmakten, andra samarbetsorganisationer och fackförbund.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Akademisk utbildning inom juridik, arbetsrätt eller personal alternativt motsvarande erfarenhet
* Grundläggande formell utbildning/kurs i arbetsrätt
* Tidigare erfarenhet av arbete och hantering av arbetsrättsliga ärenden
* Tidigare militärtjänstgöring i någon form ses som mycket meriterande

För den här rollen söker vi dig som trivs i en social roll med många kontaktytor. Du är trygg i dig själv och är en skicklig kommunikatör, både i förhandlingar och diskussioner liksom i skrift. Arbetsmiljön inom Officersförbundets kansli kännetecknas av prestigelöshet och samarbete där medarbetarna hjälps åt över team- och rollgränser. Det är viktigt att du också vill vara en del och bidra till den arbetskulturen.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse / hänsyn till eventuell uppsägningstid
Plats: Östermalm, Stockholm
Facklig representant: Conny Jansson (SACO) 08 440 83 57

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vid eventuella frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Emma Wass via emma.wass@bravura.se

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 nov. 2023 (50 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare