Hoppa till innehåll

Kommunikatör till Worldskills Sweden

Trivs du i en varierad roll med breda kontaktytor? Lockas du av att arbeta på ett värdegrundat bolag där du kan göra skillnad? WorldSkills Sweden söker nu en driven kommunikatör som vill ha en central roll i deras arbete mot att fler skall upptäcka fördelarna med yrkesutbildning och moderna framtidsyrken!

Om tjänsten

Det här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura med det finns uttalat att Worldskills har för ambition att överrekrytera dig längre fram. Detta ger både dig och Worldskills en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företaget

WorldSkills Sweden ägs av Svenskt Näringsliv och LO och verksamheten drivs i nära samarbete med Utbildningsdepartementet, Skolverket och Myndigheten för yrkeshögskolan. Utöver dessa parter medverkar även branschorganisationer, yrkesnämnder, myndigheter, skolor och företag aktivt och ekonomiskt i denna angelägna och viktiga satsning. Deras mål är att höja kvaliteten på Sveriges yrkesinriktade utbildningar, väcka intresset hos de som är på väg att välja gymnasieutbildning samt höja statusen för modern yrkesutbildning inom bland annat bygg, industri, handel, transport, teknik och service. Det görs genom att på olika sätt och i flera kanaler kommunicera möjligheterna med yrkesutbildning och den framtida arbetsmarknaden. WorldSkills Sweden’s största aktivitet är Yrkes-SM vartannat år samt det svenska Yrkeslandslagets deltagande i WorldSkills Competition (världsmästerskap) och EuroSkills, (europamästerskap).

Kansliet består av VD, tävlingsansvarig, kommunikatör, två projektledare och projektadministratör. Därutöver finns inhyrda projektmedarbetare. Du välkomnas in i ett varm och familjärt team där du får möjlighet att ta stort ansvar samt utvecklas i din roll.

Arbetsuppgifter

I rollen som kommunikatör hos WorldSkills Sweden utgör du en central funktion i deras verksamhet. En stor del av bolagets uppdrag handlar om kommunikativa insatser med fokus på att beskriva yrkesutbildningens möjligheter samt driva kvalitetsarbete tillsammans med yrkespartners. Som kommunikatör arbetar du i nära samarbete med interna kontaktytor såväl som externa; detta innebär bland annat kontakt och beställare av underleverantörer såväl som kommunikativa delar i olika projekt så som för Yrkes-SM samt Yrkeslandslaget.

Rollen som kommunikatör är ett viktigt nav i det kommunikativa arbetet med huvudsakliga arbetsuppgifter som;

* Samordna det kommunikativa arbetet och budskap i bolaget såväl internt som externt
* Driva processer och upphandlingar med samarbetspartners för projekt och insatser
* Skapa kommunikationsstrategi och kommunikationsplaner
* Skriva nyheter, text till hemsida och informationsbrev
* Grafiskt arbete med presentationer, webb, bilder etc.
* Webbredigering
* Sköta sociala medier
* Mediabevakning kopplat till WorldSkills Swedens aktiviteter
* Utarbeta mediasammanställningar

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet
* God förmåga och intresse av att skriva texter och nyheter
* Erfarenhet från uppdatering/redigering av webbsida (Wordpress)
* Erfarenhet från analys av besökarstatistik på hemsida och sociala medier
* Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

För att trivas i rollen ser vi att du har en god kommunikativ förmåga och känner dig trygg i sociala situationer. Då WorldSkills Sweden har ett stort kontaktnät med många samarbetspartners interagerar du med olika människor, du räds därmed inte för uppsökande kontakt. Utöver det tar du stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter, och säkerställer att dessa blir slutförda i tid samt har en god förmåga att strukturera och prioritera ditt arbete. Slutligen så motiveras du av att ta egna initiativ, och trivs i en roll där du får har ”många bollar i luften” och arbeta lösningsorienterat. Sammantaget så lockas du av en roll där du får utlopp för din kreativa sida i relation till fokus på samordning och kommunikativ projektledning.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm, Kista
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
14 jan. 2024 (42 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.
http://www.bravura.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Strängnäs
Försäljning
Företagslogga
Stockholms stad
Administration
Företagslogga

Liknande Jobb

Stockholms stad
Marknadsföring
Företagslogga
Stockholms stad
Marknadsföring
Företagslogga
Stockholms stad
Marknadsföring
Företagslogga