Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Kommunikationschef till Officersförbundet

Ansök nu

Har du erfarenhet av strategisk och operativ kommunikation? Är du nyfiken med ett stort samhällsintresse och lockas av en organisation som gör skillnad för sina medlemmar? I rollen som kommunikationschef hos Officersförbundet utgör du en otroligt viktig roll i hur förbundet kommunicerar med såväl medlemmar som omvärld!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Officersförbundet.

Om företaget

Officersförbundet är fack- och yrkesförbundet för officerare och specialistofficerare, gruppchefer samt soldater och sjömän anställda inom Försvarsmakten och vid Försvarsmakten närstående myndigheter.
Förbundet arbetar för att den militära personalen i Försvarsmakten ska få så bra anställnings- och arbetsvillkor som möjligt. De driver sina medlemmars intressefrågor genom att vara en part med mandat att förhandla kollektivavtal med Försvarsmakten och genom påverkansarbete mot Försvarsmakten, politiken och allmänheten. Kärnan i Officersförbundets verksamhet sker i officersföreningar som finns på förbanden och av vilka medlemmarna får sitt vardagsnära stöd. Officersförbundet består av 38 lokala officersföreningar och har cirka 14 500 aktiva medlemmar samt 6000 medlemmar som inte längre är i aktiv i tjänst. Läs gärna mer på Officersförbundets verksamhet på deras hemsida: www.officersforbundet.se

Officersförbundets kansli har 18 anställda och finns i trevliga lokaler på Sturegatan 15 i Stockholm.

Arbetsuppgifter

Som kommunikationschef har du det övergripande ansvaret för förbundets kommunikation. Utöver din egen roll består teamet av två medarbetare som du arbetsleder. Du rapporterar till förbundsdirektören men har också nära samarbete med förbundsordförande och styrelse.

Officersförbundets kommunikationsarbete spänner över hela kommunikationsfältet och innefattar PR, opinion, marknad och medlemskommunikation. Du arbetar både strategiskt och operativt med att planera, strukturera och utveckla kommunikationsarbetet. Förbundet arbetar brett över kanaler och jobbar idag via både webb, nyhetsbrev och valda kanaler i sociala medier. De har även en fristående uppskattad facktidning - Officerstidningen. I din roll blir du ett viktigt bollplank både för kansliets medarbetare men även förbundsdirektör, förbundsordförande och styrelse, liksom de lokala officersföreningarna. Vidare ansvarar du för extern dialog och nätverk med press och media, där förbundet framåt vill arbeta mer proaktivt.

Sammanfattningsvis innehåller tjänsten följande områden:
* Helhetsansvar för förbundets kommunikation, både operativt och strategiskt
* PR, opinion, marknad och medlemskommunikation över fler kanaler
* Bollplank internt för kommunikationsfrågor liksom, tillsammans med förbundsordförande, extern representant eller kontakt för press och media
* Arbetsledning för två medarbetare, en med ansvar för förbundets tidning och en operativ kommunikatör

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Tidigare erfarenhet av strategisk och operativ kommunikation, gärna inom myndighet och/eller idéburen verksamhet
* Vana av att förmedla intern kommunikation samt agera representant och paketera kommunikation externt, exempelvis mot press/media
* Erfarenhet av att utveckla, driva och ansvara för kommunikation och varumärkesarbete
* Erfarenhet från totalförsvar eller Försvarsmakten ses som mycket meriterande
* Erfarenhet från kommunikationsarbete i fackförbund eller motsvarande är meriterande

Till den här rollen söker vi dig som är nyfiken och har ett stort samhällsintresse. Du lockas av det idéburna och trivs i en mindre och prestigelös kontext där alla samarbetar för att nå organisationens gemensamma mål om att driva förändring och förbättring för organisationens medlemmar. I din roll är du lyhörd och konsultativ för tankar och idéer som kommer från organisationens alla håll.
Den här rollen ställer höga krav på din kommunikativa kompetens och förmåga, framförallt i skrift. Du har förmågan att sätta struktur och ramar på strategisk nivå men gillar också det operativa med att ibland producera, granska och ge inspel och feedback på underlag. Då rollen innefattar arbetsledning söker vi dig som är duktig på att coacha och leda andra i kommunikationsarbetet.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och kompetenser.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse, gärna senast 1/1 2024
Plats: Östermalm, Stockholm
Facklig representant: Conny Jansson (SACO) 08 440 83 57

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Du är också varmt välkommen att maila eventuella frågor till ansvarig rekryterare Emma Wass via emma.wass@bravura.se

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 nov. 2023 (47 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare